Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KURVA, TOHLE JE MOJE BASA, TO TI ŘEKNE KAŽDEJ“... /// Život v lochu na americkej způsob. Hned dodám, že ten Polskej a Dánskej jsou drsnější, ale všichni maj společný to, že ten život tam, vás změní. Tohle je taková Hollywoodská limonáda o hošíkovi, kterýmu nenatrhli prdel, páč měl (asi) kliku. Chybí mi větší drama, nějaká nadstavba k příběhu ze světa ohraničenýho ostnatým drátem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal Edward Bunker Heward v roce 1977 jsem nečetl. 2.) Zjistím, jaká je záruka kvalitního sexu v americký věznici. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Mame tu pohled na vezeni jako na vcelku prijemnou dovolenou, kdyz znate ty spravne lidi... Edward Furlong ma docela stesti, ze Willem Dafoe hleda opravdove citove pouto s nekym s hezkou tvarickou... po nekolika Furlongovych propadacich jsem byla opravdu mile prekvapena a jsem rada, ze konecne nekdo poukazal i na to, ze je to fesak, ackoli mu nejvic sedi role pridrzlych spratku vseho druhu :). Oba predvedli skvely vykon a jako bonus tu mame transvestitu Mickeyho Rourka, to je kombinace, jakou si nemuzete nechat ujit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V subžánru vězeňských dramat je v americké kinematografii slušná konkurence a k proniknutí do nejužší špičky Věznici leccos schází, především pak více vygradovaný závěr a celkově vybroušenější scénář. Plusem je nicméně silné obsazení v čele se zkušeným Willemem Dafoe a typově přesnými herci ve vedlejších rolích (Trejo). Celkový dojem: 70 %. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Asi nejrealističtější "vezeňský" snímek co jsem viděl, který vznikl podle knihy bývalého mukla Edwarda Bunkera (RESERVOIR DOGS) a naprosto výtečně ho natočil Steve Buscemi... Snad všichni tu odvádějí skvělé herecké výkony, především pak Dafoe, Furlong, Trejo a Boone Junior, a velmi příjemný je i režisér Buscemi v malé roličce ředitele věznice! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení se šprajclo zhruba na cestě mezi 3 a 4 hvězdičkami. Já mám filmy z vězeňského prostředí hodně rád, i tento není špatný, ale nějak mě nedokázal pořádně vtáhnout do děje. Postavy mi nebyly příliš sympatické i přesto, že herci předváděli dobrý výkon. Takže já bych viděl moje hodnocení někde kolem 65%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Kytarista vystupující během vězeňské show je Antonyho Hegarty (z Antony and the Johnsons) a píseň, kterou zpívá, je verze "Rapture", kterou lze nalézt na stejnojmenném albu z roku 2000. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Eddie Bunker. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve věznici Holmesburg ve Philadelphii. (Terva)

Reklama

Reklama