Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle rodinné dobrodružství mě jako mládě minulo, neviděla jsem a bohužel jsem si dnes večer nedokázala nazout dětské střevíčky.. Mýma očima se jedná o ulítlost na entou, příběh malého kluka, který navštíví vyhořelý dům, lekne se „něčeho“, omdlí a další den mu vypadají vlasy, mě vtáhnul jen tak napůl a tudíž je i mé hodnocení vlažné.. Přesto jistou originalitu vnímám, zaznamenala jsem.. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Přátelé, kamarádi - kde začít? Více jak 20 let spal tento "kostlivec" v pomyslné skříni mého podvědomí a čas od času mi, se zlomyslností jemu vlastní, zjevil nějakou z dávno zapomenutých hrůz... Je to zvláštní, kolik z nás píše o generační noční můře, ale je to tak a já se hlásím mezi vás. Tak jako hlavní hrdina prožil trauma ve vyhořelém domě, já v dětství prožil asi něco podobného při sledování tohoto filmu a úspěšně ho téměř celý vytěsnil do podvědomí. S pomocí kolegů na diskuzi "hledám film" jsem nalezl odpověď - dle indicií "starý dům, paruka, vlasy" jsem dostal opravdu rychle název - Dům plný strachu. V dětství mě společně s tímto snímek děsil ještě seriál Pod horou a také trochu bláznivý Čáryfuk. Myslím, že si Dům plný strachu pustím, jen tak z nostalgie... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som naposledy videl asi pre 25 rokmi a asi polovicu z toho času ho hľadám. A práve, keď som ho už vobec nehľadal, tak náhoda zariadila, že som ho konečne po dlhých rokoch mohol zas vidieť. Do asi polky filmu som si nebol celkom istý, či sa jedna o ten film, ale od červenej dodavky a cukrom, som si začal spomínať na každú jednu scénu. A aj keď je to veľmi dlhí čas, keď som film videl naposledy,  tak niektoré sceny mi stále zostali v pamäti, neuveriteľne. Pamätám si, že vtedy sa mi film dosť páčil, ale mal som asi dvanásť rokov a vtedy som pre ten film bol cieľovka, ale teraz už takú silu na mna nemal, ale tá nostalgia je na nezaplatenie. Jedná sa o takú milú infantilnosť a detinskosť, že niektoré tie nápady ma vážne rozosmiali. Napríklad som nevedel, že na neviditeľne bezpečnostné vlákno funguje navlečená punčocha na paličke. Ale film si aj protirečí, lebo chlapec stratil vlasy kvôli strachu, čo zažil v jednom dome a potom mu prestanú rast kvôli tomu, že ten strach prešiel na iného, čo sa mi zdá divne, keďže tie vlasy mu nezačali rast kvôli tomu strachu, ale kvôli tomu receptu. Obsahovo je nezvyčajný a zvláštny a aj keď v tejto dobe je celkom úsmevný, tak za nostalgiu nemôžem nedať 4*, to proste nemôžem. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Kanadský rodinný film, jenž pojednává o chlapci, jenž má problémy s růstem vlasů. Název filmu vyjadřuje jednu z ingrediencí zvláštní směsi, jenž má dopomoci ke kýženému nárůstu vlasového porostu. Mám dojem, že tento snímek má vysoké hodncení zejména z nostalgie, neboť mnoho zdejších přispívajících tento snímek vidělo v dětství a věřím tomu, že na ně dokázal tehdy zapůsobit. Nicméně pro diváka ve zralém věku, jenž jím nebyl nikdy dříve poznamenán, až tak poutavý není. Po zralé úvaze volím průměrné hodnocení, neboť na maximální známku to nevidím ani omylem a nadprůměrné hodnocení by nebylo fér k ostatním mnou takto oceněným filmům. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít originální námět a do jisté míry i přitažlivá dávka bláznivosti, která ale postupně přeteče a dospělý divák se začne divit nad vršením schválností a nijak nevysvětlených nelogičností, které celkový dojem pokazí. Když k tomu připočteme i do morku kostí amatérské herecké výkony, nezachrání snímek ani ponurá atmosféra a porozumění dětskému děsu z učitele kreslení (taky jsem na výtvarku mívala pořádně pošahané úči). /29. 10. 13./ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama