Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...dnes jsem po 15ti měsících na čsfd, poprvé zabrousil do diskuze a objevil diskuzi na téma "Hledám film"...Za těch 15 měsíců jsem si tady na databázi našel téměř všechny filmy, které jsem kdy viděl co mě něčím zaujaly...až na několik, ze kterých si vybavuji pouze děj, jinak většinou nic... Tohle je jeden z nich, který mi v dětství (tedy odhaduji tak před 18ti lety) strašně zalezl "pod nehty" a zapamatoval jsem si jej velmi detailně. Jenže v něm nehraje nikdo známý a je to navíc kanadské...takže jsem neměl jak to vyhledat. Inu, tak jsem zkusil v diskuzi štěstí - a světe div se - to co jsem nenašel za 15 měsíců hledání tady, mi pomohl najít "Pit" v diskuzi za neuvěřitelných 35 minut! A to jsem opravdu zkusil jen tak štěstí! Opravdu - dotaz podán 23.04.2008 05:41 a odpověď vložena 23.04.2008 06:15, kdo nevěří ať se přesvědčí...Neuvěřitelné...I takhle funguje databáze! Tak a teď už to jenom nějak sehnat...Ale věřím, že tady to nebude problém...PS:Koukám, že přeci jenom někdo známý se na tomhle filmu podílel - scénář údajně Vojtěch Jasný...Nevíte, proč jsem tohle všechno našel zrovna dnes, kdy má svátek Vojtěch!?! (:o) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já si na tenhle film ze svého dětství nevzpomínám, ale vyprávěli mi o něm bratranec s kamarádem jako o jednom z nejděsivějších filmových zážitků dětství. Neváhali jsme proto, a poodhalili roušku tohoto (dle okolních komentářů všemi) obávaného snímku. Nebudu více prozrazovat, nerad bych vás od tohoto dětského 'kultu' nějak odrazoval či něčím vás ovlivňoval. Ty 3* jsou rozumným neutrálem mezi dětským strachem a dospělým pohledem na tuto 'rodinnou zábavu'. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah celkem navnadil. Ale ve skutečnosti to není zase taková šílenost jak jsem čekal. Chápu, že mnoho hodnotících se na to dívá z nostalgickýho pohledu. Mě však tenhle film v dětství úplně minul a poprvé jsem ho viděl až teď kdy už jeho 80kový kouzlo nedokážu naplno docenit a ocenit. Film určenej spíš pro děti a mládež. Ikdyž si myslím, že dnešní děti by nad tím tak možná akorát ohrnuli nos. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. Neurazilo ale ani nijak víc nenadchlo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít originální námět a do jisté míry i přitažlivá dávka bláznivosti, která ale postupně přeteče a dospělý divák se začne divit nad vršením schválností a nijak nevysvětlených nelogičností, které celkový dojem pokazí. Když k tomu připočteme i do morku kostí amatérské herecké výkony, nezachrání snímek ani ponurá atmosféra a porozumění dětskému děsu z učitele kreslení (taky jsem na výtvarku mívala pořádně pošahané úči). /29. 10. 13./ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Horrorů pro děti a mládež jsem moc neviděl, i když vím, že v 80. letech došlo v tomto směru na nejeden pokus. A tenhle pokus rozhodně nevidím jako marný, byť např. československá dětská sci-fi ze stejného roku Tretí šarkan, do horroru asi nikdy nezařazená, na mě působila svou atmosférou a zápletkou určitě děsivěji. Jedním z důvodů výběru tohoto kanadského kousku bylo pro mě i jméno Vojtěcha Jasného coby hlavního scenáristy a překvapivě zde jeho vklad v několika scénách jasně znát, kdy scéna z výtvarní výchovy s hromadným malováním pejska (tak jako v roce 1963 kocoura :)) nebo i vizuální triková performace u obrazu evokují scény z Jasného klasiky Až přijde kocour. :) Líbily se mi obě dospělé malířské postavy, jak tatínek, tak podivný učitel, a přítomnost samotných maleb řadím k těm nejhezčím prvkům, podobně jako závěrečnou píseň v podání Celine Dion. Ze dvou pevně propojených zápletek mě zaujala více ta kolem záhady děsivého domu a mizejících dětí, než bizarní nápad s mizením a posléze brutálním narůstáním vlasů, i když... pro zábavnou jednohubku, proč ne. K většímu zážitku po celou dobu a tím pádem vyššímu hodnocení bych asi potřeboval výraznější dětské herecké výkony nebo zhlédnutí v daleko dřívějších dobách, jež by ve mě teďka vyvolalo pocit nostalgie. [70%] ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno