Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (141)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Skoro zázrak. Nemělo by to fungovat a přesto to funguje. Hrané adaptace anime moc Netflix neuměl (Death Note, Cowboy Bebop), ale tohle se povedlo. Hlavně kvůli scénografii, kostýmům, dobře nacastovaným hercům a naprostému trefení správného tónu. Herci se svoje role užívají naplno a jedou naprosto na stejné "hrané anime" vlně. Monology, křičení útoků, emoce nadřeň. Ten herec, co hraje Luffyho je taky perfektní jako shonen protagonista. Ostatní jsou taky super od Zora po drsného velitele mariňáků. Všechni mají masivní charisma a všichni naprosto ví s jakou silou přehnanosti/upřímnosti postavy hrát. Nakonec i emotivní momenty (převážně ve flashbackcích) fungují na jedničku. Ocenit musím i make-up a kostýmy, které naprosto vytvářejí tento "hraný-animákový" styl. Takový pokus na západě jsme tu neměli od Speed Racera. Z původního seriálu jsem viděl jen cca 20 epizod a přišlo mi, že dávalo smysl, co změnili. Například Koby zmizí v anime po první epizodě a pak se dlouho neobjeví, nyní je tu celá mariňácká linka. A hlavní výhoda: Nemusíte sledovat 1000 epizod, aby jste byly v obraze. Lidi, Shanks je "doslova já". Follow you dreams, baby. Pirátství je zločin. Další série doufám brzo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Wealth, fame, power... Gold Roger, the King of the Pirates, obtained this and everything else the world had to offer and his dying words drove countless souls to the seas. "You want my treasure? You can have it! I left everything I gathered together in one place! Now you just have to find it!" These words lured men to the Grand Line. In pursuit of dreams greater than they've ever dared to imagine! This is the time known as the 'Great Pirate Era'! ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extremne zabavna podivana, kde si oblibite kazdou postavu. Puvodni anime jsem nikdy nevidel, ale do hrane verze jsem se dostal hned. Vsichni tu jsou sympataci, je to vizualne vymazlene, s fajnovou hudbou a velmi prijemnou akci. Je to sranda, je to napinave, je to proste zabavne od prvni epizody do posledni. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úvodná epizóda si ma získala svojou rozvernosťou, vysokým tempom, krikľavým vizuálnym spracovaním, nadhľadom, zábavnou odľahčenou akciou a predovšetkým sympatickými sebavedomým postavami. Radosť z naspeedovaného uragánu uletených dobrodružstiev mi dlho nevydržala, od druhého dielu tempo povážlivo spomalilo a dej zvážnel, no sympaťáci ostali. Trochu ma to mrzí, ale z dlhodobého pohľadu to je zrejme rozumná voľba. Ťažisko seriálu totiž netvoria súboje s roztodivnými nepriateľmi alebo hľadanie pokladu, je ním priateľstvo, vernosť svojim ideálom a kamarátom, a túžba ísť za svojimi snami. Funguje to náramne a vďaka tomu som si túto partiu zamiloval. Nie všetko je ideálne - seriál miestami stráca dych a príbeh sa posúva len pomaly, za čo môže až priveľa flashbackov do minulosti, ktoré nie vždy fungujú stopercentne. Na druhej strane je tu ale fantastický soundtrack ktorý sa mi zasekol v hlave na veľmi dlhý čas. Veľmi sa teším na to ako to bude pokračovať ďalej, takýchto pozitívnych feel good seriálov nikdy nie je dosť. 8/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Na jedné zdi je vidět plakát, který říká, že jedna herečka tragicky zemřela na jevišti. Její jméno je Victoria Cindry, což je nemrtvá společnice doktora Hogbacka z Thriller Barku, která se prvně objevila v kapitole 446. (KaraMikesova)
  • Eiičiró Oda je známý tím, že občas do svých panelů v manze vpašuje muže s pandí hlavou, tzv. Pandamana. V tom ho následovalo anime a nyní i hraná adaptace. Panda je vidět v sérii několikrát. Jednou, když Slamáci vstupují do Kajiny rezidence v epizodě Mrtví nemluví (2023), podruhé když Zoro vylézá ze studny v epizodě Piráti se blíží (2023) – v obou případech v podobě topiaru – a nakonec v knížce Sedmilháře Nolanda v epizodě Kuchař a poskok (2023). (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama