Reklama

Reklama

Drak

  • Rumunsko Balaur
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ecaterina, středoškolská učitelka náboženství a manželka místního kněze, se zaplete s šestnáctiletým studentem s pohnutou minulostí. Žena se ho snaží držet na uzdě, ale přitom sama nad sebou ztrácí kontrolu. (Cinemax)

Recenze (13)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to prerozprávanie pokušenia učiteľky s amorálnym chlapcom s problémami s mamou, príbeh ženy, ktorú nemáme súdiť, pretože všetko okolo nej je od začiatku horšie ako jej jediný moment slabosti. Je to zložitý morálny problém a súboj ega s vierou. Nevinní musia byť zranení, ale len veľmi málo ľudí je v tomto filme skutočne nevinných a všetko je relatívne. Filmu chýba úplná katarzia. A vadilo mi, že niektoré scény sú tam, len pre dramatizáciu. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý scenár, skvelé postavy, všetko sedí, ale nevyužitý potenciál dostatočne, pretože toho vydierania a napätia z neho prameniaceho bolo menej, než sa dalo vyžmýkať. A záver trochu silnejší, emočnejší, tragickejší, to by bolo ono. Na tak malý snímok ale dobrý film, ktorý potvrdí, že kňaz, s celibátom či bez, je v posteli stále s výkonnosťou parného stroja z 18. storočia, no a spolu s chýbajúcou empatiou to smeruje k svrbeniu medzi pupkom a rektom. Ale u protistrany. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke skutočne výborné, ale to spracovanie bolo na môj vkus trochu ťažkopádne a napriek takejto téme to bolo dosť slabo vyhrotené. Ecaterina spravila jednu chybu, keď sa nechala zviesť, no potom sa to s ňou dosť výrazne tiahlo nielen vo vlastnom pocite viny, ale aj vo vydieraní posadnutého Iuliu. Akurát škoda, že takýto výborný scenár nedostal požadovanú dramatizáciu a spád. Ten záver to síce poriadne celé zaklincoval, ale jadro príbehu by som čakal lepšie. Mãlina Manovici bola v úlohe učiteľky super! ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle východoevropský dramata za pár šlupek a rád jim o hvězdičku přilepším, protože herecký výkony tady stály za to. Holt některý milostný aférky nabíraj nečekanej spád. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá dějová linka o tom ,jak krátká je cesta do pekla.Pojetí některých postav jsem nechápala.Třeba matku kněze která v nevhodný čas ,během oslavy,nastolila úlet Ekateriny před desítkami let.Myslím ,že tohle byl spouštěč toho,že příběh nabral dramatický sled událostí. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zpočátku náboženské a morální diskuse, později se to vyvine v chlapcovo fyzické naléhání na učitelku a až ji svede, se to nakonec zlomí....Pozoruhodné, intenzivní a přesvědčivé. ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Nádherné. Zarévající se pod kůži. Úžasný snímek. "Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh…" Ezechiel 25:17 ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu předloží řadu otázek a filozofických dilemat. Jenže v určitém věku vás jen duševno dostatečně nenasytí. Zejména pokud máte doma poněkud despotického manžela. K průšvihu tak chybí jenom krůček. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Téma by bylo dobré, ale za 2 hodiny se tady v podstatě moc nestalo, jedna nesympatická studená nábožná rodina, manželka a matka Katka doslova bez života a unuděná k smrti:-)), no a k tomu nesympatický kluk, co si hrál jakože na sexy chlapáka.....no tož nevím, ale nevěřila jsem jim to:-). ()

caerol 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, určitě stojí za shlédnutí, jen mě docela zklamal konec, čekala jsem, že tam bude trochu akčnější vyústění. ()

Reklama

Reklama