Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

grogodil 

všechny recenze uživatele

No, ďalšie Banshee sa nekoná ani len omylom. Kráčajúca skala v hlavnej úlohe má síce celkom charizmu a aj vie občas niekoho sporadicky efektne a efektívne uložiť jednou ranou do limba, ale to je všetko. Fyzičku by tomuto Reacherovi nespochybňoval nikto, ani keby ju nedával každú epizódu na obdiv pri vyzliekaní trička. Nejaký ten rešpekt fyzicky budí. Ale o tom, že je navyše tak trochu chodiaca encyklopédia, ktorá dedukciou a bystrozrakou pozornosťou konkuruje Sherlockovi Holmesovi a vynaliezavosťou MacGyverovi, to ma už teda nedokázal presvedčiť ani len na sekundu. Scény, ako trebárs, keď uprostred noci rekonštruuje udalosti na mieste činu sťa Horacio Caine krížený s indiánskym stopárom a tliacha o tom, že mesiac bol v ten večer o 26 stupňov vedľa, to je proste na smiech. A všetci okolo sú bez neho bezradné tupé stádo, ktoré si nabieha, aby ich Reacher uzemnil slovne, alebo ručne-stručne. Proste taká dnes už trochu prežitá podradná televízna liga nižšej cenovej, čo šuští (symbolicky) hodne starým, zažltnutým prepratým papierom. A nie takým tým odľahčene uvedomelým, pomrkávajúcim a priznaným guilty pleasure spôsobom, ktorý ma vraj chce nostalgicky hodiť späť do minulého storočia. Na to sa v tomto béčku všetci tvária, že to myslia seriózne... Skôr som sa pri sledovaní pýtal sám seba, či mám týmto ďalej zabíjať čas, ked sa mi skôr, než Bourne, ci príbuzný filmový Jack Reacher, pri sledovaní vybavovali mená ako Odpadlík, či Walker, Texas Ranger? A to sú hlupučké vykopávky, za ktorými by som už dnes ťažko zatláčal nostalgicky slzu, že mi dnes ešte čosi také v bedni chýba. Ale tak jedným okom popri práci to neublížilo. Ako taká plochá naivne priblblá chlapáckejšia telenovela, čo beží na monitore ako kulisa, alebo screensaver, to ujde. Ale zoberte pár tuctov najtuctovejších televíznych kriminálok za 20 rokov, povedzte nejakému počítačovému programu "Jáchyme, hoď to do stroje!" a on vám z toho vypľuje takýto šablonovitý šestákový scenár. Dať si poldeci vždy, keď som uhádol repliku pri tom ich rádoby vtipnom buddy hláškování a doberaní sa, tak som pri tretej časti otrávený alkoholom. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Lidi, já se zamiloval! Prime video mi hned po The boys zaslal do srdce další sondu a to v podobě pořádnýho akčního nářezu, který mě ani chvíli nenudil a já hltal každou vteřinu tohoto majstrštyku (píše se to tak?) jak malý děcko bonbony s citronovou příchutí. Hlavní postava v podobě Alana Ritchsona mi nejen díky svému SKVĚLÉMU hudebnímu VKUSU jednoduše sedla a já jí i přes její některé na pohled zločinecké manýry (píše se to tak?) hltal a fandil jsem jí. Abych byl přesný, sedla mi nejlíp ze všech těch kladných i nekladných postav, co mi sedli (konkrétně všech, až na jednu, a to Reacherovu matku (jméno představitelky neznám), která tam NEMĚLA co dělat! To jí ten latexovej ksicht nějak zatuhnul na místě, nebo co? - jo, a Malcolm Goodwin občas přehrával, jinak byl skvělej). Reacherův charakter (velkej (i když má jen 1,93 m, ale ty ostatní amíci jsou prťavý, takže jeho malý zrůst nevadí) silnej, chytrej) byl napsanej víc jak pouze celkem dobře a já se v něm viděl (do jeho výšky mi chybí pár centimetrů, a i tak jsem stále ve fázi vývoje, takže nakonec i budu vyšší než on (a oslovení obr mě těší)). No, dál ještě zmíním, že režie a producenti mají fakt dobrý hudební vkus, což bylo další plus. Kamera byla dobrá, akce surová a uspokojující. Do seriálu jsem se zkrátka zamiloval a okamžitě míří do mých top 10. Ano, není bezchybný, a i když Reacher říká ,,...furt jde o detaili...'' já to ignoruji. Já jsem prostě nadšen a nikdo mi to nevymluví. Okamžitě jdu schánět knihy a makat na Reacherově postavě... výšku na to mám, teď to chce ještě svaly:)   9,9/10 ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MYSLÍM, ŽE NAJDU VŠECHNY ZODPOVĚDNÉ A KAŽDÉHO Z NICH ZABIJU." A Alan Ritchson má postavu a kukuč přesně na to, aby tato slova nebylo možné bráti na lehkou váhu :-) Nebylo to věru vůbec zlé (a to patřím k fandům Reachera v podání Toma Cruise, byť Ritchson odpovídá knižnímu popisu asi přeci jenom lépe), nepřišlo mi to nějak zvlášť náročné na produkci, o to větší respekt nad tím, jak kompaktně se to celé na poměrně velké ploše 8. dílů prezentuje. Snad až ten závěr bych možná trošku zintenzivněl... Další nášup bych si klidně dal s předstihem a budu jej vyhlížet. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než se pustím do samotného seriálu, tak bych rád řekl že Alan Ritchson je naprosto dokonalý Doomguy aka Doom Slayer, né že by on mohl jím být, on jím je a to doslova. Navíc i v obličeji, je dost podobný B.J. Blazkowicovi a jelikož Doomguy, je jeho pra-pra-pra-pravnuk, takže pokuď někdy vznikne film a nebo seriál na motivy hry Doom, tak Alan Ritchson je ten který by měl hrát hlavního hrdinu. A teď k seriálu, který má naprosto sedm luxusních epizod a pak je tady ta osmá. Všech sedm epizod, je naprosto luxusní jízda, je to jako sledovat první film s Jackem Reacherem a ta poslední epizoda je jako druhý film s Jackem Reacherem. V těch sedmi epizodách, je tolik napětí a nervozity, protože komu věřit a komu ne ? Každý je podezřelý, takže krom hlavní trojice, může velká část obyvatel v tom mít prsty. No a osmá epizoda, je prostě klasická generická akční a příběhová záležitost, ve které se to nezvládlo zakončit, tak jako v předchozích epizodách. Akce je tam prostě taková normální, hlavní záporáci nemají čím překvapit a ten hlavní je prostě jen mluvka. Od osmé epizody, sem očekával nějaký velký a šílený dějový zvrat, něco co bych nečekal, něco co by vyloženě převrátilo celý seriál naruby a ono se tak prostě nestalo. Ale přitom těch sedm epizod, je fakt luxusní záležitost, kde sou perfektní dějové zvraty, luxusní akce, vynikající chemie mezi ústřední trojkou a tvůrci se nebojí likvidovat důležitý postavy. A přestože se občas v těch sedmy epizodách vyskytne občasné klišé, jako bušení ve sprše, tak to lze přijmout a neni to zase tak na sílu. Ale osmá epizoda to prostě nedokázala zvládnout, protože to očekávání bylo prostě moc velký a tvůrci se v ní báli udělat něco, co by divákům vyrazilo dech a to je prostě škoda. Ano líbilo se mi rozloučení s Margrave a odhalení zbytku Reacherovi minulosti, ale to je asi tak vše co lze na té epizodě vychválit. Snad budou další série, ve které snad tvůrci, budou mít odvahu udělat něco, co se normálně nevidí, nemyslím zabití Reachera, ale něco co fakt rozhodí a překvapí spoustu fanoušků. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle jsem potřeboval. Akční seriál, který se bere až přehnaně vážně, ale je to natočený, tak stylově a působivě, že Vám nevadí, že koukáte na akční béčko. Ve spoustě ohledech mi to připomnělo seriál Banshee, který mám hodně rád. Co se týče Reachera, tak tam znám jen dvě filmové verze s Cruisem, které se mi dost líbili, a Cruise mi v té roli seděl, i přestože je úplně jiný, než v předloze - tu jsem nečetl. Naštěstí si tvůrci sehnali herce, který je mnohem věrnější knižní předloze, a tím hercem je Alan Ritchson. Ritchson si krade scény pro sebe a je radost na něho koukat nebo ho poslouchat. Sice jsem mu moc nevěřil, že má IQ 180, ale v akční poloze byl boží a já si užil každou bitku. Ritchson má vedle sebe dva skvělé spoluhráče, který mu perfektně přihrávají - Malcolma Goodwina a Willu Fitzgerald. Goodwin hraje moc dobře a svou polohu si užívá, a s každým dalším dílem mě bavil více a více. Fitzgerald si získala mou pozornost hned od první scény a byla parádní v každém momentě. Seriál jsem si dost užil a těším se na druhou řadu.  S02 - Po první sezóně jsem se na druhou řadu začal hodně, ale opravdu hodně moc těšit. A o to bolestivější byly srážka s realitou. Druhá řada má dva problémy, které jí podráží nohy. První problém je, že je to ještě více béčkové, přepálenější a hloupější. Druhý problém jsou vedlejší postavy - ne protože nejsou sympatické, protože jsou, ale protože jsou stejně macho jako Reacher. A to je trochu problém. O postavy nelze mít strach, chovají se jakoby neznali strach a celkově tím mizí jakékoliv napětí. Je to celkem škoda, protože v minulé sezóně ten kontrast s "obyčejnými lidmi" fungoval skvěle. Na druhou stranu jako akční jednohubka to pořád funguje moc dobře. Doufám, že ve třetí řadě bude zajímavější a civilnější příběh. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • V epizodě je zmíněno datum 11. září. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama