Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jako milovník aut a nostalgické atmosféry amerických dálnic 70. let (viz taky můj zamilovaný Duel) jsem se u tohoto filmu královsky bavil. Věřím že ten kdo nemá takovou slabost pro chlapské hračky a přistupuje k filmu jako ke komedii dává nízké hodnocení. Ale ten šílený zvuk V12 Daytony, uhrančivé černé Porsche 911 Targa a vyleštěný Mercedes........znalec, milovník her NFS a Driver (jak tady už někdo připomínal) a milovník roadmovie filmů si přijde na své. Ty pozdější zpracování tématu jsou až příliš "bláznivými komediemi" , tady je humor skoro nutnou výplní, což se bohužel projevuje na jeho kvalitě.....moc jsem se nenasmál ale o to mi ani nešlo. Asi nejvíce mi byli sympatičtí ti staří pánové v Mercedesu. Jediné co mě zamrzelo, že některé zajímavé posádky havarovaly hned na začátku filmu (třeba ta dodávka alias cisterna na benzín). Mám sto chutí nastartovat jeden z těch bouráků (asi to Porsche) a vyrazit. Nostalgie!! ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Dnes už to není, co bývalo před 34 lety, ale stále si u tohoto filmu nádherně odpočinete a příjemně a nenuceně se pobavíte. Ne, že byste se řezali smíchy jako kolikrát u nových amerických komedií, ale po skončení máte dobrý pocit z toho, že jste nesledovali jen dobrou komedii, ale dobrý film - a to je rozdíl. K tomu totiž není zapotřebí jen kvalitní humor, ale i kvalitní scénář, režie, kamera, herci i herečky atp... a to tenhle film má. Nicméně na pět to nestačí. ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hrooomada postaviček se snaží dělat legraci z toho, že porušují předpisy, zákony, atdddd. Smíchá se to s době poplatnejma super kárama, zahustí zmatkem a nelogičností, a ejhle. Není to totální kokotina, jak se původně zdálo, ale docela prdel, u který se človík dokáže zvesela potlemit i po mnoha letech. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla až po shlédnutí Velkého závodu, který je v podstatě to samé, ale přesto se mi Tajný závod líbil víc. Neznám sice doby, kdy byl tento snímek nový, ale můj táta o tomhle filmu vždycky básnil, jak to měli rádi. Z toho vyplývá, že to asi tenkrát bylo hodně oblíbené. Rozdílnost jednotlivých závodníků je určitě právě to, co tento film dělá lepším... nemluvě o hlavní výhře. Prostě taková pohodovka. ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Film jsem ohodnotil hodně vysoko, protože jde jednak o původní film, ne o remake, dále ač není přecpán vtípky, pobaví a zaznívají v něm občas i zajímavá moudra. Jak už název napovídá, celý film se v podstatě točí kolem ilegálního závodu napříč Amerikou, kterému se poldové snaží všemožně zabránit a jehož účastníci dělají vše pro to, aby svůj plán realizovali a policisty přelstili... Člověk bez řidičáku, či člověk nemající v lásce jízdu ve vyšších rychlostech tedy film asi moc neocení, ale pravidelný divák motoristických pořadů, hráč série NFS, či člověk kterého baví řídit auto, toho film určitě pobaví... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama