Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Han22 

všechny recenze uživatele

Někde před 15 lety mě bavily nezávislé filmy a myslel jsem si, že Cage je výborný herec. Už tehdy mi Polibek upíra přišel divný. A dneska bych řekl, že je to absolutní pičovina, to se slušně snad říct nedá. Zaprvé příběh, kde nevíte jestli se hrdina mění v upíra, nebo mu jen hrabe. Zadruhé ale opravdu šílené a nesnesitelné přehrávanání Nicolase Cage (a to si stojím za tím, že v některých filmech byl skvělý). A navíc je celý příběh založený na pronásledování sekretářky - děkuji nechci, když budu chtít vidět šikanu na pracovišti, stačí si zajít 5x týdně do toho pekla, které se nazývá práce. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Čože akože :D .....Nikolas si to dobre dával, lebo tento film mi spôsobil naozaj silnú škálu pocitov. Od úprimný smiech až po smútok, ľútosť, hanbu, zhrozenie. Veľmi ťažko tento film opisovať. Najlepšie sadnúť a pustiť si, užiť tú jazdu one man show. Mám zmiešané pocity, ale páčilo sa mi to. Určite jeden z filmov o ktorých by som sa rada porozprávala a vyzdvihujem Cagea, ozaj sa upustil z klietky :D ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych měl asi předeslat, že nesnáším Nicolase Cage a jeho jediné dvě herecké polohy (jsem smutný vs. jsem zmatený), které ve filmech posledních patnáct let presentuje. V Polibku upíra je ale naprosto úžasný a bezpochyby je to jeho fyzické herectví, dotažené na naprosté maximum, které z téhle netradiční upířiny dělá famózní dílo. Ano, netradiční upířina je asi nejpřesnější označení tohoto kolotoče žánrů, který asi nesedne úplně každému. Příběh nemá smysl rozpitvávat (Cage je možná pokousán upírkou, možná se mění a zcela jistě při tom nádherným způsobem šikanuje svou sekretářku Alvu), protože je v zásadě podružný. Už dlouho jsem se sám u filmu tak upřímě nezasmál nahlas, jako když Cage s umělými zuby začal lovit holuby.... ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že jsem viděl jiný film než ostatní. Komediální prvky mi nevadily, protože když začnete šílet, tak si myslím, že byste byli k smíchu stejně jako Peter Loew. Nicolas Cage odvádí naprosto vynikající výkon, to bezesporu a proč je tady tak nízké hodnocení? Myslím si, že jste asi nepochopily, že Cage není upír, ale choromyslný excentrický grázl, který neustojí obyčejný život a vytvoří si fabuli (Jsem upír!), aby se zorientoval ve vlastním bezútěšném životě, ve kterém vlastně stojí o lásku a takové ty běžné věci (viz. závěrečný proslov) . Závěrečná scéna u psychiatra a následné schizofrenní povídání si s nově nalezenou "přítelkyní" mě utvrdilo ve vysokém hodnocení. Netradiční, bizarní a dokonale zábavné! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších netradičních upířin s naprosto excelentním Nicolasem Cagem. Člověk až do konce neví, kam se to celé vlastně zvrtne. Doporučuji všem, kteří se zajímají o 80. léta a které zaujal román American Psycho, s nímž má Vampire's Kiss lecos společného. Cageovo herectví je hodně odvážné a vtipné a jeho zdejší performance je dnes právem řazena mezi kultovní. A vůbec... Co asi dělá Alva? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)
  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama