Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastně celkem zmatenej, asi jako hlavní hrdina. Měl to být byrokratickej thriller jako Kafka, jehož fotka ležela v kanclu, podpořenej mystikou Nosferata, kterej pořád běžel v TV a Cage ho tam parodoval? Měla to být čistě komedie s haluškama a vyšinutým hrdinou zralým po 30 minutách na hospitalizaci? Myslím že ve výsledku vlastně taková rozbředlá srajda, která není ani jedno. V několika málo scénách vtipnej Cage (težko říct jestli úmyslně), to by ještě šlo a pákrát jsem se tomu bizáru i zasmál, ale že by mě to nějak velice pobavilo se říct nedá. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Pokud máte pocit, že je váš šéf ten největší debil na světě, zkuste vzít v úvahu, že se z něj možná právě stává upír a to není žádná prdel. Zahrnuje to například spánek pod převrácenou pohovkou nebo pojídání holubů, švábů či polštářů. Tenhle film se asi nepodobá ničemu, co jsem dosud viděl. Tak trochu jsem čekal nějakou sračku, ale ono je to solidně natočené se slušnou hudbou a dobrými hereckými výkony. Teda až na ten Cageův, ten dobrý není, je spíš nepopsatelný. Z nějakého důvodu mi to fakt sedlo a totálně jsem to žral. ()

Reklama

gojackill 

všechny recenze uživatele

Tak mám dojem, že jsem viděl jiný film než ostatní. Komediální prvky mi nevadily, protože když začnete šílet, tak si myslím, že byste byli k smíchu stejně jako Peter Loew. Nicolas Cage odvádí naprosto vynikající výkon, to bezesporu a proč je tady tak nízké hodnocení? Myslím si, že jste asi nepochopily, že Cage není upír, ale choromyslný excentrický grázl, který neustojí obyčejný život a vytvoří si fabuli (Jsem upír!), aby se zorientoval ve vlastním bezútěšném životě, ve kterém vlastně stojí o lásku a takové ty běžné věci (viz. závěrečný proslov) . Závěrečná scéna u psychiatra a následné schizofrenní povídání si s nově nalezenou "přítelkyní" mě utvrdilo ve vysokém hodnocení. Netradiční, bizarní a dokonale zábavné! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Akonáhle Cage vstúpil do sveta filmu, nabehol na tempo výrobnej linky a točil jeden film za druhým. Dnes má 50 rokov a je herecky vycucaný. Má naučenú paletu výrazov, pohľadov, reakcií a nedokáže sa z nich vymaniť. Tu mal niečo cez 20, bol nezkurv*ný úspechom a nešetril energiou. Jeho upírske kreácie (vykašlávacie pokusy, orlokovské oči, tesáky za rozumnú cenu, zrakvovanie gauča,...) a vyžívanie sa v šikanovaní podriadenej sú výrazným kladom filmu. Inak sa jedná o prázdne pôsobiacu krízu osobnosti. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kedy sa z Caga stal pošahaný blázon. To odvtedy, čo ho zakusla ohavná cundra bez zadku. Jej vystupovanie ma iritovalo a naviac vyzerala ako tanečníčka z klipu MC Hammera . Cage na nás vychŕlil neskutočnú gestikulačnú smršť emócií a tým si prilepil na čelo tabuľku s označením pomätený šialenec. Odštartoval si tak kariéru herca, ktorý má svoj neopísateľný výraz, jedinečný pôvab a dokáže aj z komára urobiť velblouda. Film ma ovšem ničím iným nezaujal a jediný dôvod, pre ktorý som to dopozerala bola práve Nicolasova vzteklina. Pridávam jeden citát, ktorý ma celkom pobavil: „Jseš na zavšiveným hajzlu a já se tady snažím vysrat. Takže zavři sakra zobák a nech si to divadýlko nadoma, nebo to běž dělat na dámy.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku, převážně na Manhattanu. V závěrečných titulcích lze vidět i divadlo Apple Core. (Terva)
  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)
  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama