Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mája je prostě... Mája... Samozřejmě, že jsem jí sledoval, ale žádný zvláštní vztah k ní nemám a ani jako dítě jsem jí nijak nemusel. Asi proto, že se mi nelíbí animace - prostě mi je nesympatická. Navíc mi neuvěřitelně lezla na nervy hudba... která je všude propagovaná jako kvalitní... sám jsem to nikdy nechápal. Opravdu pochybuju o tom, že Karel Svoboda byl geniální skladatel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výšku, z které vidí svět, jsem ji nikdy nezáviděl, ba naopak. Její svět mi nikdy nebyl sympatický a pro děti (to moje má momentálně 3+) to rozhodně není úplně vhodná záležitost před spaním. Obtloustlá a upištěná opylovačka Mája a lehce nihilistický a ustrašený lenoch Vilík jsou tu nesourodým párem v poměrně negativním hmyzím světě. Do toho všeho strnulá animace a scénář šlapající si stále tu stejnou cestičku. Jen luční koník Hop s výborným hlasem Borise Rösnera si moje sympatie získával!! ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Až nyní jsem zjistil, že je Včelka Mája původem japonský seriál a jsem překvapený. Ale zpět k hodnocení. Vlastně jde o vcelku průměrný seriál, který do nadprůměru pozvedl výtečný dabing a svým způsobem ke kulturním kultům minulého režimu jej vynesla titulní píseň a zpěv Karla Gotta. V budoucnu si Včelku Máju rád zopakuji se svými dětmi a jsem zvědavý, jak se jim bude líbit. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První anime a zároveň telenovela, se kterou jsme se v našich končinách setkali. Vážně, který seriál do té doby měl 107 dílů? Pamatuje si někdo začátek a konec? Suma sumárum se tam toho mnoho neděje, ale Hopův komentář vždycky slíbí, že příště už nějaká akce konečně bude, takže jsem se jako malý pokaždé rád nechal opít rohlíkem. Pokud z Káji někdy něco zůstane, bude to nejspíš vedle "Kdepak ty ptáčku..." jednoznačně tahle hitovka. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Včely moc nemusím a dá se říci, že je i nesnáším, neboť mám na ně alergie. Ale u téhle včelky udělám výjimku. Máju jsem v dětství miloval. Dokonale nazpívaná úvodní znělka v podání Karla Gotta. Pamatuju si, jak tento seriál běžel o víkendu brzy ráno a já jsem vždycky vstával a s Májou prožíval všelijaká dobrodružství. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • Ide o jeden z prvých dlhodobých seriálov, ktorý na Slovensku herci dabovali. (Raccoon.city)
  • Seriál vznikl v Japonsku na motivy knihy „Včelka Mája a její dobrodružné příběhy“, kterou v roce 1912 vydal německý spisovatel Waldemar Bonsels. (venus)

Reklama

Reklama