Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Až tak po třiceti minutách se přestalo řečnit a začalo se něco dít. Zaujalo mě, že se Lam (narozdíl třeba od Darabonta ve Vykoupení z věznice Shawshank) soustřeďuje více než na postavy a jejich vztahy na chod a pravidla věznice. Čili hlavní a stěžejní bod příběhu. Příběh je sice sám o sobě docela jednoduchý, ale o to více vynikne zručná, typicky ostrá hongkongská režie, syrové prostředí a velmi drsné akční scény, kterých je tam sice jako šafránu, ale ke konci je to skutečně nářez. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výborná záležitosť, ktorá stojí na perfektne vybudovaných charakteroch. Ringo Lam je druhý John Woo. Jeho príbehy majú atraktívne prostredie, hrdinov s ktorými sa vieme stotožniť a výbornú kameru. Prison on Fire umocňuje ikonickosť Yun-fat Chowa, ktorý patrí k špičkám Hong Kongského filmu. Taká škoda, že mu súčasné úlohy nie sú šité na mieru a nedosahujú kvality jeho ranných snímkov. Prison on Fire je ľudský, je vtipný a finále vzbudzuje potrebné emócie, ktoré od filmu vyžadujem. Plus je to krásne natočené s množstvom vsuviek - kobra, čistenie záchodov. Jeden z vrcholov. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná väzeňská dráma, ktorej by ale vôbec neuškodila rozsiahlejšia zápletka. Na 107 minútach sa toho príliš neudeje. Odhliadnuc od toho ale herci skvelí, bitky správne naturalistické a emócie taktiež nechýbajú. Trochu ma prekvapila demokratickosť systému vo väznici, týkajúca sa vzťahu väzňov k mužom zákonu. ***1/2 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z vězeňského prostředí. Ten omezený prostor a vysoká koncentrace těch nejrůznějších individuí - to už samo o sobě nabízí celou řadu dramatických zápletek. Celkem mne zajímalo jak to vypadá v současném čínském vězení. Filmů ze všech možných nápravných zařízení v USA může zájemce o toto téma vidět nespočet, ale Asie to už je jiná káva. Mno a řekněme si rovnou, že jsem byl velmi překvapen. Sice jsem nečekal drsné prostředí jako v Půlnočním expresu, ale přesto jsem očekával jistou strohost a primitivnost. Ale chyba lávky! Čisté cely, sice stále stejné ale vydatné jídlo, bílá pyžama na marodce a neskutečně slušní dozorci s až učitelskou trpělivostí a slušností, -to jsem tedy koukal. Yun-Fat Chow sliboval jistý herecký potenciál, ale tady zcela zapadl i když hrál jednu z hlavních rolí. Bohužel hned od počátku film trpí klasickou vadou asijských filmů, kterým říkám - afektované přehrávání. Možná, že se čínské publikum v kině komediálnímu chování Chowa smálo, mně však připadalo trapné. Naštěstí, když už film pomalu začíná nudit, dojde k rozjezdu hlavní zápletky a ke konci snímek dostane slušné grády. Ale i když divák čeká nejhorší, končí to dobře. Takže kdo čeká drsné vězeňské drama ve stylu Cely 211 apod.. bude spíše zklamán. U mne je to za tři cigarety. * * * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zpočátku spíše průměrný, zajímavý, ale již několikrát zpracovaný příběh o tvrdosti a nelehkém životě ze mřížemi, který ovšem postupující stopáží získává na kvalitě. Obvzláště ke konci atmosféra hodně houstne. V úvodní části to drží nad vodou jednoznačně herci. Chow Yun-Fat opět zcela přesvědčivý a charisma z něj přímo odkapává, což asi již těžko někoho překvapí, ovšem že i ostatní hrají skvěle a bezproblému jim jejich recividisty uvěříte již tak jasné není. Jako hodně z HK snímků film staví hlavně na přátelství ústřední dvojice, přesto patří spíše do kategorie syrovějších snímků typu Přežít kriminál než-li "lidských" jako Vykoupení z věznice Shawshank. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo pouhých 21 dní. (tequilla)

Reklama

Reklama