Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

choze 

všechny recenze uživatele

Nějak starým bondovkám nemůžu přijít na chuť. Všechny conneryovky mi zatím přišly dějově nepříliš záživné, zdlouhavé, naivní a nudně natočené. Ta naivita má jistě svoje kouzlo, ale ne pro mě. Tenhle díl napsal Roald Dahl, odehrává se v Japonsku a je to esenciální bondovka - Blofeld s kočkou na klíně, záporácká základna v kráteru sopky, bazének s piraněmi, you name it. Z akčních scén stojí za zmínku letecká bitva, při níž Bond v legrační helikoptérce s kulomety, raketomety a plamenomety vyřídí pět regulérních vrtulníků. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Bondovky nejsou mým šálkem kávy. Díky šablonovým a naivitou sršícím scénářům je málokdy vydržím sledovat až do konce. Tento film si u mě ale na poměry vede celkem dobře. Táhne ho Sean Connery, pár představitelek na pohled velmi příjemných vedlejších rolí, a hlavně božská hudba Johna Barryho. You Only Live Twice je po hudební stránce z toho nejlepšího, co celý 007-business nabízí. Ze slabosti pro soundtrack, zejména pro úvodní song a vesmírné téma, dávám vyšší hodnocení. Jinak bych se musel omezit jen na kritiku scénáře, či choreografie akčních scén, a to by nebylo k vydržení ;o) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásná úvodní melodie rozehrává další pokračování souboje mezi orgranizací Spectre a 007 se tentokrát přenese na japonskou půdu a ukázalo se to jako velmi dobrý nápad.Tato "bondovka" je doposud nejvelkolepější na akci, i když zejména scény s raketama působí hodně srandovně . Ovšem scéna kdy se nám zjeví číslo jedna organizace SPEKTRE tedy Ernst Stavro Blofeld naopak působí v podání Donald Pleasence naprosto skvěle. Bondovo asijské dobrodružství má všechno co jsem očekával a jelikož nejsem 007 a žiju jenom jednou dlouho jsem s puštěním tohoto dílu radši neotálel. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Luxusní bondovka, možná ještě lepší než legendární Goldfinger a to už je co říct. MI6 v ponorce, Bond v uniformě, exotické Japonsko, pan Tanaka, Karin Dor, Blofeldovy ruce (jsou to ruce Jana Wericha), vrtulník, ninjové, sopka, finále. Je tu všechno, co ke klasické bondovce patří. A nesmím zapomenout na nádhernou úvodní píseň, kterou nazpívala Nancy Sinatra. Genialita. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A pokračujeme ďalej v "James Bond maratóne" v ďalšom filme "You Only Live Twice." V prvom rade pochválim vynikajúcu skladbu, ktorá okamžite rezonuje. A potom aby Robbie Williams nebol úspešný, keď si ústredný motív zapožičia. Ale o ňom tu hovoriť nebudeme. Myslím si, že už nie je ani potreba rozoberať Seana Conneryho. On je proste fantastický a je to vidno v každom jeho 007 filme. Tento nie je výniimkou. Preto si povedzme o ostatných veciach. V prvom rade chválim japonských hrdinov. Tiger a Aki sú skvelí a je super ich sledovať. Scenár filmu a námet je rovnako veľmi dobrý. Nápadité, kreatívne a aj na dnešnú dobu dosť dobré. Konečne spoznávame aj počas predošlých filmov ukrývaného "Number 1" a je to jednoducho vynikajúci záporák. Vyzerá skvele, jeho motivácia je skvelá a hlavne ho konečne môžeme vidieť. Akcia je skvelá a rovnako mám pocit, že aj niektoré trikové zábery sú celkom dobre spracované. Na svoju dobu podľa mňa šlo o špičkový film. A rovnako aj dnes má "You Only Live Twice" čo ponúknuť. Som rád, že máme ďalší Bond film, ktorý môžem ohodnotiť ako vynikajúci a povedať, že som veľmi rád, že som ho mohol vidieť. Myslím si, že stojí aj za vašu pozornosť. A ako už len pri každom filme hovorím: "James Bond" sága je stále v plnom prúde a budeme pokračovať nabudúce, kde si rozoberieme On Her Majesty's Secret Service. Hodnotenie: A ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Kniha, kterou Moneypenny hodí po Bondovi ve své pracovně, nese název "Instant Japanese: A Pocketful of Useful Phrases" (Masahiro Watanbe a Kei Nagašima, poprvé publikována 1964). (džanik)
  • Při souboji Bonda (Sean Connery) s padouchy v docích,má nejprve Bond svůj Walther PPK, ale ten se najednou změní v Colt Model 1903 Pocket Hammerless. (JohnSmith)
  • Hlas Tetsura Tamby byl dabován i v originále. Jeho vlastní hlas uslyšíme pouze tehdy, když něco sděluje japonsky dívkám, které jeho a Bonda koupou. (džanik)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama