Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento diel je ešte o niečo výnimočnejší ako ostatné Connerovky, pretože Bond je tu špeciálne nesmrteľný a jeho protivníci špeciálne neschopní. Na túto neschopnosť je upozorňované v každom druhom zábere, až sa človeku zdá, že sleduje regulérnu (nie iba akože, ako inokedy) paródiu na špionážne filmy. Sú pred Jamesom traja zabijáci? Stačí každého raz udrieť, potom sa otočiť a to isté spraviť ďalším piatim. Neverím, že vrtulníková prestrelka bola myslená aspoň sčasti vážne a že Gilbert celý bondovský vesmír takýmto spôsobom nezhadzuje. Ale asi ešte nie som celkom in, keďže so starými Bondami v podstate len začínam, nevidel som každú časť 5x a nedocvaklo mi zatiaľ to ukryté čaro jeho "znesiteľnej ľahkosti bytia". Navyše bond girls nič moc, oproti predchádzajúcemu dielu, alebo Pozdravov z Ruska je to z tohto hľadiska dosť slabota. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zatím jediná bondovka, které jsem ochoten dát pět hvězd. Možná nejsvižnější tempo ( rozhodně vyšší než např. u Dr. No a Thunderballu ), více skvělých hlášek, zajímavé prostředí, Bondův vrtulník, tvář Blofelda, vražedné cigarety, skvělá hudba ( viz dále ). Za film to jsou čtyři hvězdy a pátá je za možná nejlepší bondovskou píseň vůbec, jejíž nádhernou melodii Robbie Willims prachsprostě okopíroval ve svém songu Millennium. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V poradí už piata filmová bondovka so Seanom Connery(m) sa neustále ksichtí - orientálne (za každú cenu chce byť inovatívna), len mne tentokrát prijde, ako nie príliš dobrá „prevarená polievka” , zhotovená iba pre efekt, keď už samotný predstaviteľ Jamesa Bonda, začína pociťovať únavu, že by najradšej túto špiónsku etapu jednoducho zavesil na klinec (toto tvrdenie nie je vzdialené od reality ani na mm, no...). Síce 007 ovláda najmodernejšie výdobytky techniky, hravo pilotuje rôzne dopravné prostriedky, alebo perfektne ovláda všelijaké strelné zbrane, ale popritom je stále neuveriteľne - dôverčivý, čím sa táto fiktívna postava zároveň i zjednodušuje, pretože sa väčšinou necháva „nalákať na med” , aby sa z neho vždy nejakým zázračným spôsobom vylízal. Asi to tak má byť, aby bol dobyvateľ ženských srdcí niečim extra zaujímavý, že podľahnúť šarmu krásnej ženy nie je vôbec zaťažkávajúce, keď prisluhovačka E. Stavra Blofelda, Helga Brandt, si to i veľmi dobre uvedomuje, až vytuší šancu na definitívne odstránenie J. Bonda, keď ho necháva uviaznutého v lietadle, zatiaľ čo ona sa zahrá na výsadkárku, a to tesne predtým ho mala zovretého vo zveráku, čiže chlap niekedy nerozmýšľa, keď ide o ženu. A tým sa dostávam k nežnému pohlaviu, ktoré vie byť poriadne nebezpečné. Japonské Bond-girls Aki a Kissy Suzuki ma bohvieako neohúrili, rovnako ako n-i-n-j-a Tiger Tanaka (šéf jap. tajnej služby). Inak tých ninjov bude, ako húb po daždi, lebo teroristovi Blofeldovi sa zatiaľ darí poštvať medzi sebou ZSSR a USA, keď 3. svetová vojna doslova visí na vlásku. Spomínaní ninjovia sa poriadne odfarbia na raketovej základni, kde sa odohrá efektívne, strhujúce finále, plné výbuchov a explózii. Téma koz. programu ma taktiež extra nenadchla, lebo bola málo rozvinutá. _ Druhý najslabší f. zárez so Seanom ? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak a je hotovo. Dokonce ani Japonci nedokázali uchránit své ženy před britským krajně invazivním agentem a mnohdy je tak možno na jejich ostrovech narazit na občany, jejichž japonština má silný skotský akcent. Posun k sci-fi filmům už nemůže být jasnější a přesto, že je děj přitažený za vlasy takovým způsobem, až z toho má Connery šikmé oči, má film určité kouzlo, takže si svoje 4* v pohodě drží. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pátá bondovka patří k pětici mých nejoblíbenějších a nejlepších bondovek. Tak trochu sci-fi úlet (vždycky mě baví, jak technika Spectre mílovými kroky předběhla všechno ostatní a dokázala kamerou sledovat raketu v kosmu z bočního záběru!!!! - to je tak milý nelogický omyl, až je naprosto odpustitelný), naivní jako většina bondovek, ale mnohem akčnější než ta předchozí. Nevím proč, ale scény, kdy nějaký padouch má obrovské mega centrum, kde nesmyslně pobíhá spousta poskoků a hlas z amplionu jim co dvě vteřiny říká, co mají dělat (a další hlas to pak po něm ještě opakuje), se mi vždycky strašně líbily. Bond tady sice přišel o svůj hláškovací humor, ale je to prostě pořád starý dobrý Bond, který postupem času sice nabírá na humornosti/směšnosti, ale to ho dělá ještě zajímavějším. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Jako technický poradce a zprostředkovatel zde fungoval penzionovaný podplukovník Charles Russhon z letectva USA. (džanik)
  • Toyota 2000 GT, řízená Bondem (Sean Connery), byla upravena do podoby kabrioletu až poté, co se zjistilo, že se do ní Sean Connery nevejde. Úpravu do podoby kabrioletu provedla na požádání a bez dohadů během dvou týdnů sama Toyota. (Azog)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama