Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Stevens otevírá v Palm Beach muzeum svých sbírek. Ke slavnostnímu otevření expozice nechává převézt z Washingtonu cenné obrazy, automobilové veterány a další starožitnosti nedozírné ceny. Transport se má uskutečnit obřím letadlem nového typu, které pilotuje zkušený kapitán Gallagher. Kromě posádky a cenného nákladu letí v jumbu i skupina prominentních cestujících - osobních Stevensových hostů, včetně jeho dcery Evy a vnuka. Nikdo netuší, že o náklad má zájem skupina lupičů, kteří proniknou na palubu letadla jako obsluhující personál. Zpočátku let probíhá podle plánu, ale nad oceánem zahájí spiklenci akci. Omráčí kapitána, uspí cestující pomocí nervového plynu a ovládnou letadlo. Pilotáže se ujme druhý pilot, který patří k lupičům. Za snížené viditelnosti však ztratí orientaci, následuje havárie a pád letadla do moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

cariada 

všechny recenze uživatele

Snímek o super moderním letadle -nejsem odborník a ani jsem nidky neletěl ,ale vybavení letadla vypadolo jako bájná ponorka Nautilus. Letadlo je hned na své první cestě přepadeno a je nuceně nouzově přistát. Což se sice podaří ale né na souši ,ale pod hladinou. A tak začíná boj o přežití no je to koukatelné.ale na druhou stranu někdy je to docela nelogické ,když jim při strartu neřeknou ,aby se připoutali. Na odpoledne to jde . ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitny katastroficky film o tom, ako sa iste lietadlo ocitne na dne oceana a ako sa rozbehne zachranna akcia na jeho vyslobodenie. Ucast Jamesa Stewarta /Mr. Smith goes to Washington, It´s a Wonderfull Life, Vertigo/ potesi oko filmu znaleho divaka. Hoci samotny Stewart uz v 60. rokoch zacal pomaly ustupovat zo svojich pozicii dosiahnutych v 40. a 50. rokoch. V 70. rokoch sa filmovy ustup Jamesa Stewarta este zvyraznil a divaci pomaly, ale isto prestavali mat o Jamesove herecke kreacie zaujem /predsa len, prerazil Eastwood so svojim Dirty Harrym alebo Stallone so svojim Rockym ....../. Okrem Stewarta treba spomenut aj ucast Josepha Cottena /Obcan Kane s Wellesom/. 85 % ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na celym filmu se mi nejvíc líbilo to neskutečně komický přistání Boeingu 747 na hladině oceánu. To snad i ty slavný létající talíře z poklic od auta ve Woodově Planu 9 vypadaly reálněji než tohle. Jinak začátek vypadá celkem slibně. Příprava akce, pak únos ledadla... To mě celkem bavilo. Ale od chvíle, kdy se letadlo ocitne ve vodě, je ten film opravdu jedna velká katastrofa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Letecký thriller, který se půlku času odehrává pod vodou? Zajímavou premisu bohužel potápí odfláknuté postavy a v druhé půlce možná realistická, ale nudná záchranná akce s dlouhými záběry na potapěče vyprošťujícími letadlo. Jack Lemmon je fajn a George Kennedy (který si se Stewartem zahrál ve výrazně kvalitnějším Letu Fénie) je tu dohromady tak pět minut a nemá co hrát. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Navzdory slavným a zvučným jménům mne tahle nastavovaná kaše ani trochu nebrala. S Hailym to má společný jen název, ale jinak je to slepenec, který mne v podstatě nudil. I ta krev byla ještě děsně kečupová. A letadlo, zloději, umění, havárie do vody – ono méně by bylo někdy více. Jestlipak Georgie Kennedyho stále bavilo zachraňovat letadla? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Extra rozšířená verze, která byla několikrát vysílána v televizi, nebyla nikdy vydána v žádném formátu domácího média. (sator)
  • Aby se připravil na svou roli, navštěvoval Jack Lemmon školu potápění a leteckou školu. Jak řekl pro svůj letový výcvik: „Chtěl jsem vědět, k čemu jsou všechny knoflíky a číselníky.“ (sator)
  • Filmovanie prebiehalo na Floride, konkrétne v meste Miami a v oblasti Wakulla Springs. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Zemřela Olivia de Havilland

Zemřela Olivia de Havilland

26.07.2020

Po bouřlivém období, během nějž se oči veřejnosti po letech opět začaly houfně upínat k legendárnímu snímku Jih proti Severu z roku 1939, přichází velmi smutná zpráva. Včera filmový svět opustila… (více)

Reklama

Reklama