Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, když si ho oblíbíte. A navíc film, který se víceméně líbí, či nelíbí. Pro mě skvělá parodie začínající působivými titulky a připomínající zlatou éru horrorů a sci-fi , která již minula. Energií sršící Tim Curry, který nejen výborně hraje, ale i úžasně zpívá, stále vyděšená a nakonec kouzlu hradu podléhající Susan Sarandonová a jakoby srdnatý ochranitel Barry Bostwick. Trio, které doplňují další bizarní postavy a postavičky. Rocková anglická hudba 70.let, ovšem tu méně, tu více se přibližující klasickému rock ´n ´rollu ( zejména v podání Meat Lofa - zde skvělé, jeho pozdější utahané pseudoromantické / rozuměj sentimentální/ balady ale fakt nemusím....) je mému uchu milá. Spousty odkazů nejen na filmy, ale i výtvarné umění - do očí příjemně bijící parafráze na obraz Granta Wooda Americká gotika(1930) je asi nejtypičtější. Záměrně použitá klišé - temný les, bouře, pavučiny, kostra v rakvi, tajemný hrad jsou kulisou pro taneční výstupy i černohumorné vtipy. Slavnostní večeře, kdy se nevědomým podává chutně propečený čerstvě ubitý Eddie, či postupná návštěva Janet a Brada v jejich ložnicích Frankem v převleku, to jsou jen malé ukázky zvráceného humoru....Úspěšný muzikál, avšak neúspěšný film. Však všeho jen dočasu. Nakonec si své fanoušky našel, zejména při nočních promítáních. Mnozí přicházeli v kostýmech a výkřiky reagovali na děj filmu, případně i činy (např. rozhazování rýže). Já jsem film v kině také viděl ( po několika zhlédnutích na zahraničních Tv stanicích), bohužel ale jen v klubovém a nikoli o půlnoci. I tak jsem se královsky bavil! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Některé písně jsou úžasné (vede u mně Touch-a, touch-a, touch-a touch me, zajímavá je i ta co zpívá Meat Loaf) a už úvodní song Double feature oznamující několik starých sci-fi filmů (vybavuje se mi Zakázaná planeta, Flash Gordon, King Kong, inspirace se určitě hledala i u Doktora Divnolásky - čekal jsem, kdy profesor vstane a začně vyřvávat "Mein Führer, I can walk" - a snad i u Eda Wooda, ten kriminalista/vypravěč byl přesně jako Criswell A HLAVNĚ SUSAN SARANDON VYPADÁ V KORZETU I VE SPODNÍM PRÁDLE SAKRA DOBŘE a já bych už to souvětí mohl konečně ukončit, že... no tak jiná vystoupení mě zas tak moc nebrala. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hudba, respektive druh hudby, paradoxně nepatří k tomu hlavnímu, podle čeho bych muzikály posuzoval. I muzikál je především film. Ale tady nefunguje pořádně ani jedno a já tentokrát nehodlám předstírat, že na téhle nekoncepční a nezvládnuté travesty show v latexovém nátěru je něco cool. Tak, to bychom měli alibi k tomu hlavnímu: "The Rocky Horror Picture Show" je skutečně jedním z nejděsivějších hudebních zážitků mého filmového života. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni podivní uctívači tohoto díla prominou (napadá mě Obitus a Lidožravý Havran), ale tohle je taková blbost, že sledovat růst plísní na Paroubkových zevních pohlavních orgánech je zábavnější, než "HaliGaliRockyHorrorLabutěaDraciPictureShow". Navíc, až budu chtít vidět chlapa v korzetu a v podvazcích, kouknu se radši do zrcadla. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • K filmu odkazuje řada citací v jiných snímcích: Jako Frank-N-Furter se například oblékl doktor Dlaha v Simpsonových. "Rocky Horror" se přezdívá postavě v Pulp Fiction. (Hwaelos)
  • V závěru filmu na konci písně "Wild and an Untamed Thing" stoupne Susan Sarandon (Janet Weiss) omylem Barry Bostwickovi (Brad Majors) ostrým podpatkem na nohu. V záběru je potom vidět Bostwickova tvář zkřivená bolestí. (Alfréda)
  • Ve scéně, kdy Frank N. Furter (Tim Curry) bije Riff Raffa (Richard O'Brien) bičem, Curry mlátí bičem o zem, neúmyslně však jednou O'Briena bičem trefí, což je patrné především podle O'Brienova výrazu. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama