Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

lamps 

všechny recenze uživatele

Muzikál, jehož děj je pouze důmyslnou kulisou pro jeden ohromný kinematografický odkaz a pro oslavu umělecké i životní nesvázanosti a extravagance. V závěru sice lehce pospávající, ale jinak naprosto bezprecedentní a zaslouženě kultovní smršť zábavných hudebních skečů, chytře napsaných, vtipně zinscenovaných a hlavně neuvěřitelně zahraných! Tim Curry je coby transsexuální karikatura na šílené hororové vědátory z produkce RKO fenomenální, jakoby se pro tuhle šílenou a v dějinách filmu ojedinělou roli narodil, a vše zdobí a ochucuje dvěma třešničkami více než rozkošná Susan Sarandon, jejíž ženské přednosti chci mít doma na očích každičký den.... prostě chci! 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Čekal jsem zábavnou šílenost s výborným soundtrackem (třeba něco ve stylu Malého krámku hrůz), ale dostalo se mi pouze ujetého čehosi s dobrou a chytlavou hudbou, která film drží ještě v průměru a donutila mě dokoukat ho až do konce, přestože směrem k závěru to bylo čím dál víc trapnější, nudnější a zmatenější. Mnohokrát zde zmiňovaný Tim Curry byl sice nejvýraznější postavou na scéně, přesto mě jeho výkon spíš minul (o mdlé "stále-v-podprsence" Susan Sarandon ani nemluvě). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tim Curry předvedl, co znamená totální vystižení slova "pošuk." Jeho vizáž a taneční čísla (hlavně to úplně první) patří k nejujetějším filmovým zážitkům mojí osoby. Film mě bavil navzdory tomu (nebo možná díky), že to byla taková magořina a musím přiznat, že sci-fi vstup ke konci mě rozsekal. ("To je laser!"). A to ani nemám ráda Susan Sarandon. No prostě tohle nemá obdoby, filmová raritka... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento muzikal mi nejako nezapasoval, niektore pesnicky sa mi sice pacili, hlavne na zaciatku a na konci filmu, ale u mna tak na jedno pozretie. Najradsej mam Moulin Rouge s N. Kidman. Susan Sarandon som prvykrat videl v takejto ulohe a ani mi nenapadlo, ze ten chlapik na tej motorke je Meat Loaf. No a vykon Tima Curryho bol naozaj dobry, to musim uznat. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)
  • Během scény s večeří praští Brad (Barry Bostwick) pěstí do stolu a udeří omylem Janet (Susan Sarandon) do ruky. Ta následně vyjekne a dlaň si tře pod stolem. (Alfréda)
  • Ve filmu je k vidění mnoho narážek a rekvizit upozorňujících na několik filmových společností. Dívka jménem Columbia a její krátké vlasy odkazuje na společnost Columbia, kočka v hale na studio MGM, mystická postava držící štít na Warner Bros. a osvětlená koule na společnost Universal Pictures. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama