Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

majxik 

všechny recenze uživatele

Takze, reziser se pokusil ocividne udelat zajimavy koktejl a bohuzel na to sel trosku spatnym zpusobem. Vzal dobre a kvalitni igredience v podobe kvalitnich hercu, pridal k nim uzasnou knizni predlohu a k tomu pridal jako dochuceni peknou hudbu. Pak to rozmixoval, a podal k servirovani... a tak nejak jsem z toho rozporu plny, ne ze by byl koktejl bez chuti, nebo mel nejakou divnou pachut, to ne... ale kdyz vim co do nej dal za ingredience, tak bych cekal ze z nadprumernych ingredienci bude neco napdrumerneho, a bohuzel to tu neni pravdou. Proste prumerny filmovy zazitek na sobotni dopoledne nez se clovek nastartuje. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější verze Tří mušketýrů. Úplně se nedrží předlohy, vystupují tam i zbytečně přidané postavy, které mi vadí - hloupý bratr dívky svedené D'Artagnanem, samuraj ve službách Milady. Naproti tomu mi nevadí vypuštění motivu královniných přívěsků, protože jsem dosud nepochopil, proč vlastně potřebuje Richelieu prokázat její nevěru. V téhle verzi Richelieu usiluje rovnou o trůn a jsem asi kulturní barbar, ale mně to přijde srozumitelnější. Milady pojatá jako kladná hrdinka mi také nevadí, její postavě to dodává psychologickou hloubku. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bol zážitok. Americký scenáristi si to užili. D´Artagnan utekal zo svojej dediny, lebo znásilnil starostovu dcéru a preto sa dal k mušketierom.. Rád mušketierov bol už ale zrušený a pri rozpadnutom hrade a horiacom krbe si spolu sľúbia vernosť štyria mušketieri. Ja čo som vyrastal na klasickom filme , tak som sa len zasmial a pomyslel svoje......10%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle filmové zpracování se dost liší od proslulého románu Alexandra Dumase. Hned v úvodu třeba kardinál Richelieu rozpustí mušketýrský pluk, aby tak zbavil krále ochrany, a toho mimochodem uvidíme jako teenagera. Některé změny mohou být pro fanoušky románové předlohy nemalým šokem, ale tahle verze je spíše přizpůsobena mladému publiku, a to bude ochotné je tolerovat a nebude mu jistě vadit, že se natáčelo v kašírovaných kulisách v Rakousku. Setkáme se tedy s D´Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem, některé důležité dějové linie jsou oproti knize odsunuty na okraj, a prostor dostávají i humorné scény a Oliver Platt s nejasnou minulostí. Tentokrát však jsou záporáci velmi dobře zahráni a možná se přistihnete, že budete najednou fandit Timu Currymu a Michaelu Wincottovi a že vás naplno strhne výstřih Milady v podání Rebeccy DeMornay a budete si notovat skvělou hudbu zesnulého Michaela Kamena. Nechybí řada soubojů na kordy, milý výraz Chrise O´Donnella, zrada, intriky a vše s dobrým koncem. Ovšem pro fanoušky knihy tenhle film opravdu není určen. 70% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Verze slavného Dumasova románu z devadesátých let,přikrytá Disneyovou produkcí,tentokrát pod režijní taktovkou Stephena Hereka.Je to opět klasický mix romantiky a dobrodružství,tentokrát s pořádnou dávkou akce.Film se knihy drží opravdu jen rámcově,ale tady ,hlavně díky hercům,mi to moc nevadilo.Ano,je to velmi jednoduché zpracování s jasně předvídatelným dějem.Já jsem byl ale spokojen,protože trio Sheen-Sutherland-Platt bylo pro mě prostě nejlepší mušketýrské filmové trio.Věřil jsem jim vše,včetně onoho ušlechtilého ducha mušketýrů.Výborně jim sekunduje mladičký Chris O'Donnell,který je pro mě jednoznačně nejlepším ztvárněním d'Artagnana,stejně jako Rebecca De Mornay je pro mě nejlepší filmovou hraběnkou de Winter.Taky Tim Curry a Michael Wincott jsou jako záporáci jedineční.Z filmu čiší velmi jemný nadhled a ona nespoutaná Dumasova bouřlivost a právě proto ho mám nejraději.Herek je také vtipný,ale nijak to nepřehání.Dále musím připomenout vynikající Kamenovu hudbu,včetně skvělého songu Bryana Adamse.Je to hravý a dobrodružný film v pravém slova smyslu.Pár připomínek taky mám-mohli být trochu víc rozpracovány jednotlivé postavy a změnil bych začátek,který je opravdu podivný a vůbec se sem nehodí.Takže,i když slyším ty připomínky,dávám v klidu mušketýrských 75% a musím říct,že ty mušketýrské stejnokroje jsou fakt super. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na výrobe filmu sa taktiež podieľal (ako kaskadér) aj slovenský herec a kaskadér Vladimír Furdík. (jules7)
  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama