Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Dejnasp 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, ve kterém jsem si přišla na své. Už jako malá jsem do tohoto filmu byla zamilovaná a po letech se k němu ráda vracím. Osvědčilo se i to, že stará láska nerezaví.:) Strašně se mi líbily i písničky, které i v českém překladu zní dobře. I po těch letech mě tento příběh velice dojíma. Nemůžu si pomoct, ale podle mě je to jeden z nej animáků vůbec. 5* jednoznačně.:) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nádherná, prenádherná animácia, to musím pochváliť ako prvé, wow!!! A potom pekný klasický rozprávkový príbeh o hľadaní princeznej s troškou romantiky a ako v každej rozprávke, nechýba ani boj dobra so zlom. Na môj vkus tu bolo až priveľa temných síl a zlého čarodejníka (veď je to pre deti!!!), preto dávam 4 a pol * namiesto 5. Po muzikálovej stránke ok, ale nič extra zapamätateľné. Aj tak sa mi to veľmi páčilo a ešte sa rozplývam nad tou úžasnou animáciou. Anastasia ako hlavná hrdinka je tiež super, taká moderná princezná so sympatickým hlasom Meg Ryan, trochu mi pripomína Annu z Frozen.❄ Každopádne pekné a myslím si, že by si to zaslúžilo aspoň tých 80%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh krásné romantické pohádky s povedenou animací vyznívá vlastně docela dospěle, nejmenším dětem ho tak zpřístupňují hlavně komické zvířecí postavičky. Titulní Aňu si jako živoucí lidskou bytost, půvabnou a ráznou dospívající dívku bez minulosti, nelze nezamilovat, vypíchnout pak musím ještě nádherné písničky ve fantastickém muzikálovém provedení. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Animátoři 20th Fox se rozhodli konkurovat společnosti Disney a sáhnuli po matičce Rusi a slavném příběhu ztracené princezny Romanovců.Animace je skvělá a vizuálně je film na velmi vysoké úrovni,naprosto srovnatelný s těmi konkurenčními.S příběhem je to už slabší,scénář je nesourodý a nevyvážený,hlavně co se týče postav.Děj a hlavní linie filmu tak drží pohromadě hlavně díky několika dobrým nápadům a humorným postavám(Bartok).Co ale film zvedá je rozhodně hudba Davida Newmana,která je opravdu mistrovská a písničky,které se také velmi povedly.Skvělý je taé dabing a to jak originální,tak musím pochválit i ten český.Dlouho jsem tady váhal s hodnocením,ale nakonec dávám s čistým svědomím,hlavně díky animaci,zvukové a hudební složce filmu,jasně poetických 75%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénáristé trochu víc zajímali o historický základ námětu a vykašlali se na provařeného RasPutina, který už byl v tu dobu rok po smrti, mohli z filmu udělat nezapomenutelný hit, minimálně ve východní Evropě. Stačilo, kdyby hlavním padouchem udělali Lenina. On přece vedl bolševický puč, nenáviděl Romanovce a nařídil jejich likvidaci. Navíc se dnes podobně rozpadá v tom svém mauzoleu. Takhle je to jen pohádková jednohubka, byť pohodová, s několika zábavnými momenty a jednou solidně napínavou akční scénou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • V reálnom živote Olga naozaj povedala na kresbu Anastasie, že vyzerá ako prasa, ktoré jazdí na koni. Bolo tak napísané v liste otcovi Anastasie. Obraz použitý vo filme je skutočnou reprodukciu pôvodného obrázku. (Carol Pifková)
  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama