Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Everest (2015) 

Toto je přesně jeden z těch filmů, kdy člověk doufá, že dopadne dobře. On se ale většinou stane pravý opak. Na to skytě varuje věta na začátku filmu: natočeno podle skutečné události. První třetina filmu mi přišla taková slabší. Říkala jsem si však, že toto se prostě musí rozjet. A taky že ano. V průběhu druhé hodiny snímku jsem ani nedutala a modlila se, aby vše dopadlo dobře. Težko říct, koho mi bylo líto nejvíc... Tento film je krásným úkazem toho, co všechno se může na Everestu stát když dojde kyslík, nedodržíte čas nebo se přižene bouře. Co se týče krajiny, tak ta mi opravdu vyrážela dech zas a znova.

plakát

Bojovník (2015) 

Už hned při úvodu film zaujme výbornou kamerou. Poté pokračuje spádový děj, který zasadí v první půlce velkou ránu a člověk už se jen veze na vlně napětí a může si odkrvit palce, jak moc je drží hlavnímu hrdinovi a oblíbenému herci v jedné osobě. Snímek, který dokáže skvěle zahrát na city je už jen tímto skvostným. Ale v Bojovníkovi to bylo i o excelentních hereckých výkonech. Vše podtrhuje skvělá hudba a atmosféra. Opět další úžasný výkon Jaka Gyllenhaala, který už po několikáté ukázal, že patří mezi špičkové herce a role Billyho mu byla vyloženě šitá na míru.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Druhé pokračování komedie Méďa 2 mě zklamalo. Jako by snímek ztrácel dech po chvalitebném výkonu v jedničce. Příjde mi, že jde spíše o dojemný snímek, nežli o pořádně našlápnutou komedii, kterou jsem zažila v prvním díle. Samozřejmě, byly i vemi podařené v tipné kousky, viz Liam Neeson. Dalo se na to dívat, ale není to film, na který bych se v brzké budoucnosti podívala znovu. I délka mi přišla zbytečně natahovaná. Kdyby se vystřihlo pár nezáživných míst, tak by to mohlo udělat převrat a film by dostal to, co postrádá - šmrnc.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Prostě český kultovní film, který nemá chybu. Ano, návrat do školy je mnohdy obtížný, ať už v dospělosti nebo jen po krátké pauze. Ale v tomto podání je to náramná sranda. Hlášky, které používá dnes mnoho lidí a film, který nikdy nebude zapomenut.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Čekala jsem nějakou inteligentní a výpravnou pohádku, ale ani jedno tento snímek neměl. To jsou asi ta očekávání. Mnohé dialogy mi přišly padlé na hlavu a i přípěh, jak se zdál zprvu krásný, tak byl úplně nesmyslný. Kdyby režisér Strach uchopil příběh pořádně do ruk a nedopustil by, aby z toho vznikla taková nesmyslnost, tak to mohl být podařený kousek. Avšak nápad s věnečkěm, který přivede toho pravého byl nápaditý. Bohužel, toto asi nebude pohádka na kterou se znovu podívám.

plakát

Romeo and Juliet (2013) 

Tento příběh, který je klasikou, se mi moc líbí, proto jsem si nové filmové zpracování nemohla nechat ujít. Moc jsem se na to těšila a už od začátku to vypadalo slibně. Nicméně, musím zkritizovat herecké výkony, konkrétně hlavní herečku Julii, Hailee Steinfeld. Její výkon byl doslova ubohý, i na to že byla kdysi nominovaná na Oscara. Přišlo mi, že se jen naučila text a toporně ho odvykládla, bez jakéhokoliv projevení citů či hlubšího pouta s Juliinou postavou. Na tuto roli je třeba být takový herecký chameleon, což Hailee není. Ale toto není jen jen její případ, takových herců by se tam našlo víc, ale u ní mi to nejvíce vadilo a pak jsem se spíš soustředila na Stenfieldové neherecký výkon, než samotný děj. Škoda toho, jinak bych dala plný počet. Prostředí a kostýmy byly úchvatné, dialogy dobře zvolené a žádná scéna netrvala příliš dlouze, ani krátce. Hned na úvod mě zaujala krásná hudba, na kterou si u dobrých filmů potrpím. Takže další plus.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Mám rozporuplné dojmy z tohoto filmu. Na jednu stranu mě bavil, ale na tu druhou si nejsem jistá, jestli bych se na něj ještě někdy podívala. Ale ono to je nejspíš u tohoto filmu potřeba, podívat se na něj víckrát. Těžko říct který příběh se mi líbil nejvíc, každý měl něco do sebe a jinou zápletku. U filmu to vypadalo tak, že když bylo ve filmu něco napínavého-střih-jiný příběh, zase něco napínavého-střih, takže jsem nevěděla který konec historky bych chtěla vidět nejdřív a tím to udělali zajímavější. V postavách jsem se docela ztrácela a spoustu herců jsem pomalu ani nepoznala, za což mají obdiv - ztotožnit se z tolika postavami, jinými charakteristikami a osudy, to i objasňuje tu nejlepší hereckou třídu. Možná u mě na tento film ještě příjde řada, třeba si ho příště vychutnám lépe.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Tento díl z celé ságy je můj nejméně oblíbený a počet shlédnutí, oproti těm ostatním, to jen dokazuje. Možná proto, že je to na mě moc přetechnizovaný, jelikož jsem zastánce té starší verze, kde ještě nebylo tolik možností, kolik máme dnes. Nicméně, zpracování se podařilo. Vidět, jak se z Anakina stává Darth Vader, bylo prostě jedinečné a úžasně Haydenem prožité. Nejvíce se mi líbila počáteční bitva v galaxii, kde se jen míhaly letnouny, o akci nebylo nouzi a pak následovala napínavá záchrana kancléře, kde se všechno zvrtlo, když Anakin zabil zraběte Dooku.Mrzí mě, že vztahu mezi Anakinem a Padme bylo věnováno jen tak málo prostoru, ale z důvodu našlapaného obsahu filmu se to dá prominout a pochopit. Při převzetí veškeré moci temné strany jsem už skoro nedýchala a během masakru jediů mě vstávaly chlupy na rukou, ale nejvíce když došla řada na ty malé děti. O záverečné bitvě nemluvě. Třeba po dalších shlednutích tomuto dílu příjdu víc na chuť, ale porozatím mím favoritem zůstávají jiné epizody.

plakát

Rande naslepo (2006) 

Tato romantická komedie by se dala považovat za netradiční, která vybočuje z vyjetých kolejí. Chris Pine je talentovaný herec, který se má však ještě co učit. Občas vážně nepůsobil jako slepý, i když to mohl být záměr. Tento film jsem si užila, přestože jako vždy bylo hned od začátku jasné, jak to dopadne. Ale Rande naslepo, mělo hodně pasáží, které překvapily a které mě dokázaly i pobavit. Já bych ho nedávala do krabice s obvyklími komediemi. No šak posuďte sami.

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Velmi působivý film. Nejen prostředí vybrané tak, aby v něm barevn auta jen zářila, ale i herci, kteří vyvolávali dojem, že jsou nejen přátelé, ale i rodina. Skvělá dvojka Paul Walker (R.I.P.) a Vin Diesel, kteří se nenávidí, ale jeden bez druhého by neměli šanci. Nikdy jsem nebyla blázen do aut, neřešila jsem kolik má obsah a kolik koní, ale tyto auta mě okouzlila a to co měla pod kapotou mě vážně uchvátilo. Nešťastnou náhodou jsem se na tento film podívala poprvé v den Paulovi smrti, takže to ve mě zanechalo určitou melancholii. Nedivím se, že je toto považované za jeden z nejlepších Paulových filmů.