Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Jenislávek 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem jsem se setkal v období, kdy jsem se učil na maturitu biologii :D musím říct, že bylo velice krásny číst si několik dní o krvi a potom vidět tyto epizody :) rád bych řekl, že díky tomuto seriálu jsem odmaturoval z biologie nakonec za 1, ale u zkoušky dospělosti sem si vytáhnul prokaryota :D no nicméně je toto veice krásná a působivá záležitost :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Všechny série Byl jednou jeden… jsou dobré, ale život je nejlepší! Dokázal najít ideální poměr zábavy a vzdělávání. Děti to baví moc, něco je to přiučí a spoustu toho názorně vysvětlí, což pomůže i rodičům ve věčných dohadech „proč si zase mám mýt ruce a čistit zuby“. Navíc to dokáže pobavit i dospělé, kteří u toho povzpomínají na dávno zapomenuté školní vědomosti. S dětmi jsme se dívali každý den na jeden díl a dál se budeme dívat i na Vynálezce. Oproti předchozí sérii má naprosto geniální znělku. U Člověka byla spíš odrazující, tady se nám líbila tak, že jsme se vždycky dívali od první do poslední sekundy. Nedokážu si představit stejnou látku v lepším provedení… pět hvězd a doporučení pro všechny věkové kategorie. ()

Reklama

Miany 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající naučný seriál pro děti, ale dá se to sledovat snad v jakémkoli věku:) Krásně zpracované, tak aby to děti s radostí sledovaly a přitom se něco naučily. Pamatuju si jak jsem jako malý kluk ráno vstával na tehle báječný seriál. Nezapomenutelné. Byl jednou jeden život je můj druhý nejoblíbenější hned po Byl jednou jeden člověk. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

„Byl jednou jeden… život“ je legendárním francouzským seriálem, nejen pro děti z roku 1986. Tento animovaný seriál provádí diváka postupně v jednotlivých epizodách celým lidským organismem. Režisérem tohoto unikátního projektu, který navazuje na dějepisné dílo „Byl jednou jeden… člověk“, je Albert Barillé. O stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla děti poučují personifikované červené a bílé krvinky. Nervové vzruchy můžeme pozorovat v podobě běhajících pošťáků, nebo obrané látky ztvárněné jako futuristické letouny bojující se zákeřnými viry. Mozek se ukazuje jako řídící centrum složité továrny. Vše je zachyceno ve 26 epizodách, jako je drce, mozek, mízní soustava, kosti a kostra, svaly a tuky, válka a toxiny, očkování, koloběh života, obnovy a opravy, hormony, očkování a další. Pro veliký úspěch, získaný nejen pro diváckou popularitu, ale i kvůli opravdové lékařské odbornosti, díky které se tak vědomosti dostávají nenásilnou formou široké veřejnosti, se tento koncept populárně vzdělávacího pořadu dočkal i dalších pokračování v podobě „Byl jednou jeden… vynálezce (1994)“ a „Byl jednou jeden… objevitel (1998)“. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama