Reklama

Reklama

Staňte se svědky pekelné vize z roku 1999, kdy se sociální izolace, analogové technologie a znepokojivá domácí videa prolínají v jednu velkou noční můru. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z príbehov, ktoré sú zachytené na videokazetách a odohrávajú sa v roku 1999. - Celkom spokojnosť. Prvý príbeh o výprave do podzemia a čudnej kapele nezaujímavý. Druhý príbeh s hazingom už je na úrovni, má klaustrofobickú atmosféru a pekné dievčatá, pričom je vidno, že skúsený režisér Johannes Roberts vie, čo hororoví fanúšikovia od hororov takéhoto formátu chcú. Tretí príbeh, v ktorom hrajú prím niggas z Detroitu, ma nezaujal vôbec ničím a celkom intenzívny hype okolo jeho režiséra menom Flying Lotus je mi záhadou už niekolko rokov. Štvrtý príbeh super. Tyler MacIntyre má velmi špecifický prístup k teenage hororu a podobne ako u Tragedy Girls sa mu darí velmi dobre zvyšovať intenzitu a zvolenou tematikou ma príjemne prekvapil. No a na úplný koniec to najlepšie zo všetkého. Manželia Winterovci sú na hororovej scéne tento rok asi najpríjemnejším prekvapením. S nulovými rozpočtami a gumovými maskami dokážu tvoriť podmanivé Found Footage kúsky, ktoré ma ani na sekundu nepustia a nesmierne sa pri nich bavím. Keby pijem, tak ich zavolám na pivo, ale keďže alkohol z duše nenávidím, budem si len užívať ich tvorbu, dokial ich neobjaví niekto z väčších štúdií a nezačne im diktovať, ako sa točia horory. Tento diel V/H/S sa celkom podaril. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se nemá cenu zbytečně rozepisovat. Za zmínku stojí asi jen druhá povídka s pohřbením zaživa. Přesto, že je naprosto předvídatelná, zafungovala zde aspoň jedna dobrá lekačka. Za druhou zmínku pak stojí povídka poslední od šikovných tvůrců nedávného Deadstreamu, který se mi v mnohém trefil do vkusu. Je tu vidět už i Wintrových rukopis a s maskami se opět hodně vymazlili a poskytli i atraktivní kulisy pro svůj příběh a nechyběl ani vtipný závěr. Tu jednu hvězdu tudíž věnuji této dvojici, protože jinak už mě trend V/H/S silně míjí a vyloženě mě sere svojí vyčpělostí a faktem, že si tvůrci myslí, že za dovolenou hroznou kvalitu obrazu schovají i to, že příběh stojí za starou belu. Toto už mě fakt nebaví a po většinu času to pro mě bylo dlouhé utrpení. ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl z celé série. Nicméně jedna hvězdička za to, že to bylo rozložené do několika povídek, což mi lichotilo, a alespoň na oko utíkalo rychleji. Vždycky tam byla kapka naděje, že další povídka bude lepší, a když ne, tak ta další už bude určitě lepší, až najednou byl konec. Samozřejmě, komu foundfootage vyhovuje, ten by si film vychutnal podstatně lépe než já. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je pro mně zklamáním, tak jak se mi z větší části líbili všechny předchozí VHS díly, tak tady mám zklamání. Nejlépe je na tom povídka Suicide Bid, má atmosféru a i kdyby tam nebylo v závěru ten klasický nadpřirozený element, tak i tak bych byl spokojený. Suicide Bid bych tedy dal čtyři hvězdičky. Za zmínku stojí i To Hell And Back (škoda že tam nehráli Sabaton) která sice neni hororová, ale má tu šílenost, perverznost a Mabel, takže je to zábavná divočina. To Hell And Back by dostalo pět hvězdiček, ta pátá je za Mabel. U Ozzy's Dungeon sem si říkal, proč tam cpát nějaký nadpřirozená element, vždyť by to mohlo výborně fungovat jako revenge explotion. Ozzy's Dungeon by dostal ušmudlané tři hvězdičky. Shredding a The Gawker, k těm nebudu nic dlouho psát, protože ani neni co psát. Obě povídky by dostali jednu hvězdičku, ano možná to je až moc kruté, ale u těhle fakt nevidím žádnou nápaditost, hororové napětí nebo něco co by stálo za zmínku, tak to vlastně ještě jde. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebyť poslednej poviedky a pár ojedinelých zábleskov, toto je “paródia” na pokračovanie inak solídne nastolenej, pomerne originálnej série v žánry f.f. Voľakedy bol “VHS” pojem v antológiách, vysoko nastolená latka prvou častou získala rešpekt medzi fanúšikmi horor žánru, lenže celé sa to nejak skurvilo a kvalita padá a padá a padá. Slabší priemer, lebo veď nič iné sa ani objektívne nedá udeliť. ()

Zajímavosti (4)

  • Na rozdiel od predchádzajúcich štyroch verzií V/H/S tento film nemá medzi jednotlivými krátkymi filmami zastrešujúci rámcový príbeh. (Arsenal83)
  • Po svojom uvedení film prekonal streamovacie rekordy na platforme Shudder a stal sa najsledovanejšou premiérou tejto platformy. (Arsenal83)
  • Výroba filmu trvala 9 mesiacov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama