Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Občas pôsobilo snímanie cez kamery áut, mobilov, notebookov a pod. trochu nasilu, navyše veľakrát bolo očividné, že sa záber natočil profesionálnou kamerou a iba dosadil, napr. do počítača. Väčšinu času však takéto zobrazovanie udalostí pôsobilo prirodzene, a tie malé výnimky sa dali tolerovať, nakoľko nepôsobili príliš rušivo. Celé to pátranie som si užíval a udržiavalo ma to v miernom napätí, len ten záver bol pomerne slabý, čo je škoda. V porovnaní so Searching sa mi ale Missing pozeralo lepšie a asi ma to aj viac bavilo. 7,4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánrový milník v Computer screen Thrilleru a unikátní masterpiece s okamžitým adeptem na Thriller Roku. Už Searching byla trefa do černého, ale Missing tenhle subžánr obohacuje ještě více a vytváří filmu jasný kultovní potenciál. Zkombinujte ty nejlepší true crime documenty z Netflixu, dejte tomu nálož zvratů s nádechem Oriola Paula, nepříjemnou a tísnivou atmosféru těch nejlepších Thrillerů, všechny moderní appky dnešního světa a vyjde Vám chutnéj Thrillerovéj koktejl, při kterém Vám bude běhat mráz v zádech a zatajovat se dech jak nikdy předtím. Mladá dívka začne pátrat po své matce, která se nevrátí z Kolumbie a rozjede investigativní a inteligentní SHOW, kde se kupí jeden zvrat za druhým. Vaše teorie se budou překrucovat každých 5 minut, tomuhle říkám slušná vyjebávka s divákem, takhle chytře tahat za nos se v Hollywoodu dnes už moc nevidí. Každý nový zvrat je bizárnější než ten předtím ( Místy mi bylo až fyzicky nepříjemně, při představě, co se opravdu děje). Autentičnost z toho stříká velmi věrohodně a opravdu při sledování máte pocit, že tohle se opravdu stalo, což je výborná vizitka. Hlavní hrdinka hraje velmi dobře a PC ovládá na jedničku, takže vše je na správném místě. Film má i výborné tempo, dokáže udržet divákovou pozornost na maximum, atmosféra je strhující a nekompromisní, tady se tvůrci s divákem nemazlí ( Je to natočeno stylem, že je tvůrcům jedno, jestli v obýváku omdlíte nebo dostanete infarkt, zkrátka Vás šetřit nebudou)!!. Film, který po skončení okamžitě začne rezonovat v hlavě a dostanete chuť si jej pustit znova, abyste všechny detaily vychytali a užili si zážitek ještě více. Letos s Babylonem a Creedem 3 nejsilnější pětihvězda. Doporučení maximální. 10/10. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná je důstojný nástupce Pátrání,  kdy Merrick a Johnson ve stopách Chagantyho kráčí obstojně, jejich nástupci Keeling a Zakowski u střihačského stolu též navazují obstojně. I přes fakt, že je Nezvěstná volné/antologické pokračování se možná až příliš snaží naplnit škatulku toho, že by pokračování mělo být větší/více šokující a to jí krapet podráží nohy. Merrick a Johnson jistě neservírují pouze Pátrání 2.0, snaží se s konceptem pořád pracovat krapet svěžím způsobem a výsledek je rozhodně svižná a vtahující podívaná, které vrásky na kráse nejvíce způsobuje poslední třetina. I přes fakt, že se tu tentokrát tolik nejede na vlně překvapení, i tentokrát vznikla dostatečně výrazná detektivní podívaná, která ukazuje, že kreativita  nevymřela..... ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Tím nejzajímavějším na snímku Nezvěstná je bezesporu provedení, které využívá všemožné aplikace a sociální sítě, v jejichž prostředí se odehrává velká část děje. Je osvěžující, když film ukazuje, že pokud o vás aplikace sbírají veškerá data, nemusí to být vždy na škodu. Na druhou stranu se jen těžko přehlíží fakt, že naprosto bezradná FBI a policie nezvládnou to, co 18letá holka se základními technologickými znalostmi. A tyhle díry a logické nedostatky jsou k vidění na můj vkus až moc často. Příběh sám o sobě je celkem poutavý, dobře si pohrává s očekáváním diváka a udržuje si jeho pozornost. Těch zvratů je sice možná v určitou chvíli až moc a kdyby se na úkor pár z nich zkrátila stopáž, jenom by to prospělo. Hlavní hrdinka je sympatická a místy otravné chování se dá obhájit nastalou situací. Sluší se zmínit ještě Javiho, který je pomyslným srdcem filmu. Je nicméně škoda, že herecké výkony většiny osazenstva na mě nejednou působily jako z nějaké telenovely. Nezvěstná tak sice atraktivně využívá zajímavý koncept, ale bohužel na jeho úkor upozaďuje další klíčové prvky, kvůli čemuž je výsledek spíše neuspokojivý. 5/10 ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Až na trochu aklimatické finále je Nezvěstná filmem s osobitým provedením, které šikovně drží svůj styl po celou stopáž filmu. Jedná se o snímek, který je předurčen k domácímu sledování na notebooku, jelikož díky svému vizuálu je pohled do počítačové obrazovky vtahující a organicky působící. Mimo to nabízí film zajímavý příběh plný zvratů a zápletek, které vám správně dávkuje a příběh tak dobře graduje. Velice originální detektivní příběh, který mohu jen doporučit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama