Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Dost dobra akcni komedie s Clintem Eastwoodem a orangutanem v hlavnich rolich. Podobnych filmu na dane tema - pan a jeho zviratko bylo natocenych hodne, vetsinou se vsak jednalo o nudne, trapne a klisovite zalezitosti bez napadu. Tohle je ovsem svetla vyjimka, tento film ma duchapritomny a originalni dej, opicka je roztomila - neobjevuje se na platne vic nez je nezbytne a postara se o radu komickych situaci. Clint hraje jako obvykle - skvele, jeho hrdina, kerej na potkani striska jakkoliv velkou presilu mi dalo vzpomenout na filmy s Budem Spencerem a Terrence Hillem. Dale cely film vyustil v peknou road movie kerou ja miluju a tak sem se po celou dobu vytecne bavil. Pro Clinta netypicka role mu vynesla jiste obdiv u verejnosti, a jeho kompatibilita se opet navysila. Navic puvabna mlada Beverly D´Angelo byla taky k sezrani ;) ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Philo je dost možná mým prvním filmovým akčním hrdinou vůbec. Někdy si to možná dám znovu, abych zjistil jestli kouzlo nevyprchalo. Minimálně z nostalgie musím za 4. V dětství velmi často opakovaná VHSka. A to v podstatě Clinta jako herce vůbec nemusím, tak tady byl fajn. Ikdyž nejlíp to stejně rozehrál ten opičák :o) ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vyborna, doporucitelna, klasicka sedmdesatkova komedie, pro pozorneho divaka navic zajimava v mnoha ohledech... Napr vztah Eastwood-Locke (temer symbolicky vzhledem k aspektum jejich skutecneho vztahu...), orangutan Clyde, mlada "Ellen Griswoldova" Beverly D'Angelo s dokonalou hlaskou "Nechcete melouny?...", slavna Ruth Gordon v roli mamy touzici po ridicaku (a kterou muzete znat nejen z vytecneho filmu Harold&Maude), atd. atd. 4+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní crazy  komedie, které to paradoxně nejvíc sluší, když se netlačí na pilu.  Ve své podstatě mi ale nejvíc vadili jen nazi motorkáři, kde každá scéna s nimi čpěla jen cirkusáckou klauniádou a neměla žádný drajv.  Naopak skvěle vycvičený orangutan Clyde, ukecaná máti , pěstní bitky i romantika se Sondrou Locke vytvářely pohodový koktejl nenáročné podívané na nedělní odpoledne. U mě dobrý. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi mam značně odlišnej smysl pro humor od ostatních uživatelů, ale já jsem se u tohoto filmu moc nezasmál. Gang motorkářů pak působil vyloženě trapně. Taky jsem moc nepochopil, proč největšího bitkaře Tanka Murdocka hrál nějakej 60-letej obézní strejc, kterej při tý finální bitce vypadal, že si spíš ublíží sám. Jinak orangutan Clyde podal možná nejlepší hereckej výkon ze všech zúčastněných. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Scénář se ke Clintovi dostal přes manažera jedné z jeho sekretářek, který doufal, že bude moci film produkovat a že si hlavní roli zahraje Burt Reynolds, kterému jeho přítel Eastwood snímek doporučí. K tomu však nakonec nedošlo, protože Eastwood si jej uzurpoval pro sebe. (ClintEastwood)
  • Při natáčení s orangutanem Clydeem pomáhalo několik krotitelů. Například při jízdě autem Clydea uklidňovali pomocí vysílaček a rádia, aby zvíře nebylo v takovém stresu. V některých scénách orangutana zastoupil kaskadér v opičím obleku. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama