Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se toho žánru komedie u Clinta bál, ale nakonec to nedopadlo vůbec tragicky. Přestože Sondra Locke už se mi trochu zajídá, tak tady to vyvažoval skvělý Geoffrey Lewis. Film má dost skvělých chvilek, hlavně když je na scéně Clyde, to je nejllepší opice v dějinách filmu:-)) Bohužel se taky najde dost nudnějších chvil a scénář je tak jednoduchoučký, že víc než tři to být nemůže ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovému filmu já říkám oddychovka, když si nasypete brambůrky, sklenici ochladíte pivem a chcete fakt vypnout. Prostě vkusná zábava a nic jiného. Žádné hluboké poselství, žádné rozumování. Spousta dobře mířených ran přímo do nosu, pohodová country atmosféra, pár zmlácených natvrdlých motorkářů bez motorek, opičák Clyde, Clint Eastwood a Geoffrey Lewis. Já mám tuhle sympatickou partu moc rád! P.S. Závěr filmu nám nabídne pohled, na který nejsou fanoušci Clinta Eastwooda vůbec zvyklí, totiž - uvidí svého hrdinu poraženého a na kolenou. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První hláška Clinta? Ten hajzl! :D >Z prvu jsem myslel, že se bude jednat o velkou ptákovinu, protože jsem byl naštvanej, že nedávaly s Clintem Náhlý úder, ale tuhle srandu. Chvilku jsem tak vyčkával jestli z toho něco bude, hned ta první bitka mě udeřila a já si řekl, že to dokoukám. To co mě nejvíc dostávalo a kde jsem se fakt nachechtal, byli scény s tim šimpanzem. To bylo tak unikátně natočené, neskutečně výtečné a ten humor ktomu, kde opičák chlastá pivko. Ty bitky byli tak úžasný, hlavní záporáci, ty dva chlupatý a ten motorkářskej gang byli fakt pro smích. Nezapomenutelná country hudba. Těším se na dvojku, vlastně celej tenhle příběh je originální, tenhle film je něco víc, než Drsný Harry, nebo ostatní filmy co mám v topce, je něčím výjímečnej. Je zajímavé co dokáže láska udělat s člověkem... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych napsal, že jsem se bavil, ale byla by to bohapustá lež.. Připomínalo mi to filmy Spencera s Hillem, přičemž pružný elegán s rychlými pěstmi Eastwood představoval Terence a na lesního muže ze Sumatry tím pádem zůstal Bud. To vše zaštítěno country hudbou, chatrným scénářem a partou dementních motorkářů, kterým chyběl už jen uječený Zed z Policejní akademie a byli by kompletní. Clint se do podobných rolí příliš nehodí, spíš tam měli obsadit původně zamýšleného B.Reynoldse, ale vzhledem k jeho stupni chlupatosti by pak nemuselo být jasné, kdo je vlastně orangutan.. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Philo je dost možná mým prvním filmovým akčním hrdinou vůbec. Někdy si to možná dám znovu, abych zjistil jestli kouzlo nevyprchalo. Minimálně z nostalgie musím za 4. V dětství velmi často opakovaná VHSka. A to v podstatě Clinta jako herce vůbec nemusím, tak tady byl fajn. Ikdyž nejlíp to stejně rozehrál ten opičák :o) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení s orangutanem Clydeem pomáhalo několik krotitelů. Například při jízdě autem Clydea uklidňovali pomocí vysílaček a rádia, aby zvíře nebylo v takovém stresu. V některých scénách orangutana zastoupil kaskadér v opičím obleku. (ClintEastwood)
  • Autorem scénáře byl Jeremy Joe Kronsberg, který si ve snímku zahrál malou roli (Bruno). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno