Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Velká Británie The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sir Charles Baskerville nie je len tak niekto. A má dobrého priateľa, detektíva Sherlocka Holmesa. Charles má zvláštne postavenie v rodine anavyše jeho usadlosť sužuje krvilačný pes, ktorý v bažináchj číha na tie správne obete... (oficiální text distributora)

Recenze (95)

hany83 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší ze všech adaptací mého oblíbeného románu. Místy volnější úpravy knihy nevadí, potěšila mě dvojice "Doyla" a "Makepeacové":)plus jejich happy end, pěkná hudba a ponurá atmosféra blat (denní, ty kašírovaný noční nemyslím:)) a pes/bestie byl/a (hlavně když si vzpomenu na dětství) celkem děsuplný/á...uuuááááá... ()

Hyger 

všechny recenze uživatele

Nejspíše jsem žádnou jinou adaptaci Psa baskervillského neviděl, ale to vůbec nevadí. Tahle je totiž nejlepší. Temná a pochmurná atmosféra zamlžených blat, bažin a nekonečných kopců a vřesovišť na vás dýchá ze všech stran. Miluju tyhle filmy. V takovém prostředí by se i vlci samotáři cítili stísněně. ()

Reklama

Nut 

všechny recenze uživatele

Při tak často zpracovávaném příběhu se člověk neubrání srovnávání i těch nejmenších detailů. Tak předně I. Richardson se na můj vkus moc často směje (SH se přece smál velmi zřídka a vždy to znamenalo něčí konec:), za druhé Watson je sice trochu nechápavý, ale není slaboduchý, Holmes coby cikán je docela vtipný, ale na druhou stranu tím Watsonovo pátrání ztrácí přízrak "muže na skalisku, o kterém nevíme, zda je náš přítel nebo nepřítel," pak mi docela vadí postava dr. Mortimera. Hm, tak to vypadá, že mi nesedí téměř všechny postavy. Shrnuto, podtrženo, pokud bych neznala příběh, tak jde o zdařilou a zábavnou podívanou, ale takhle nemůžu jít přes *** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, už to byl nějaký ten pátek, co jsem viděl Psa naposled, dnes jsem si ho zopakoval, a jen jsem se ujistil, že jsem to s hodnocením nepřepálil. Film má jeden základní nedostatek- jde o televizní verzi, a to je velká škoda. Pro mě jde o nejlepší zpracování tohoto příběhu, které by si zasloužilo rozmáchlejší rozpočet. Takto bylo dnes hodně znát, že si zub času pěkně zahlodal. Přesto jsem si dnešní reprízu znovu užil, připomněl jsem si, jak se mi vždycky líbila Makepeace, opět mě potěšila účast Martina Shawa i Connie Booth a Brian "Cheswicku, čerstvé koně!" Blessed znovu řádil jako černá ruka. ()

Arequipa 

všechny recenze uživatele

Možná bych v hodnocení přitlačil, kdybych viděl i jiné podle mnohých slabší verze. Takhle dávám jen na svůj pocit, který je rozpačitý. Zajímavé bylo postupné odhalování pravdy o pachateli. Že pes baskervillský není žádná stvůra ze záhrobí bylo jasné poměrně brzy a pak už to bylo jen o tom kdo je tím šprímařem. Horší to je s prostředím bažin a efekty jako třeba mlžný opar, kde je až příliš vidět, že je to TV film. Než mě odsoudíte, vězte, že filmy si nevybírám podle výše rozpočtu. Tady to na mě působilo ale až příliš kulisovým dojmem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Ian Richardson si kromě slavného detektiva zahrál i jeho reálný předobraz. Postava Sherlocka Holmese je inspirována učitelem Arthura Conana Doylea, doktorem Jeremy Bellem. Ten Doylea inspiroval svými brilantními dedukcemi, inteligencí a občasnou výpomocí policii. V pětidílné minisérii Vražedná místa si právě porstavu Dr. Bella zahrál představitel Holmese z tohoto filmu, Ian Richardson (Wishkah)
  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenného románu Arthura Conana Doyla. (Terva)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasporto o hlavní cenu v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama