Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Od Hard Rain nic extra nečekáte a ejhle, nuda rozhodně nehrozí. Právě nepolevující tempo v duchu nekonečně bičujícího deště, který provází celý film, drží napětí po celou stopáž. A přestože tady kromě Morgana Freemana o klasa herce nezavadíte, velmi dobrý dojem z dynamického kusu to nekazí. Naopak, kupříkladu Randy Quaid je ve své zlé roli funny as hell. Rejža Salomon z námětu krom hektolitrů vody vypotil skutečně zábavný light katastrofický thriller, ve kterém sice nikomu není zima, ačkoliv je průtrž mračen drtí ze všech stran, ale s přimhouřením obou očí mu tuto nelogičnost ochotně promíjím. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Dvacet let jsem žral jenom sračky. K snídani, obědu i večeři. A dneska měním jídelní lístek..“ Nevím, proč, ale zhruba po deseti letech jsem se k Povodni vrátil. Žádné veledílo z ní ani teď nekouká, nicméně nezastavitelný živel nejednou sympaticky překvapí. A dokonce i (kdo by to byl čekal) scénárista. Pracovník bezpečností služby převáží slušnej balík peněz, zatímco si na obsah obrněné dodávky myslí i banda vedená jistým Jimem. Hladina vody zatím (jak praví název) nebezpečně stoupá. Tohle holt bude dlouhá noc.. se slušným tempem!! Dánský seriálový a televizní režisér Mikael Salomon vsadil na své kameramanské zkušenosti a cpe (spolu s osvědčeným Peterem Menziesem Jr. – Generálova dcera, Lara Croft, Čas zabíjet) divákovi jeden zajímavý záběr za druhým, přidává kvalitní střih i velmi dobré zvraty a kličky. Akční scény pak velmi solidně využívají všudypřítomné vody.. a v drtivé většině nejsou hloupé. Katastrofických filmů, kde hlavní roli hraje právě voda, navíc moc není a i díky střídmé délce si Povodeň drží solidní nadprůměr po celou dobu. Výslednému dojmu hodně pomáhají i herci – výborní jsou mokrá Minnie Driver (mohla být ještě mokřejší :-)), Randy Quaid a hlavně Morgan Freeman, hlavní bijce Christian Slater mi nevadil, ale je pravda, že bych si představoval výraznějšího hrdinu. Sečteno, podtrženo.. osvěžující překvapení (ne všechny scény se samozřejmě povedou - třeba hořící střecha kostela) za 3 a ½ hvězdy se slušným akčním scénářem. A pochopitelně bezednými zásobníky!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama