Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Zelenkův námět (volně inspirovaný Stevensonovým Klubem sebevrahů) určený původně pro plátna kin (původně měl hrát hlavní roli Paul Hogan!) byl po letech s úpravami realizován v televizi za dvanáct milionů korun. Výsledek prezentovaný svým tvůrcem jako lidová komedie je lidový víc než dost ale komedie? To co Dejdar a Bohdalka předvádí v závěru, to je opravdu těžká televizní křeč a la Novoty, Dobroty a jiné kokoty a kdo těmito dementními pořady není dostatečně vycepován, jen nevěřícně zírá... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní komediální jednohubka, která si tu nejlepší část vyplýtvala na konci první třetiny filmu, kdy hlavní hrdina prozří a pozná, kam se to vlastně dostal. Závěr už je bohužel hodně natahovaný a tak trochu divák čeká ještě pointu na závěr, která nepřijde. Celkově ale určitě lepší televizní nadprůměr s přijatelným Donutilem, skvělou Bohdalkou a přehrávajícím Dejdarem. ()

Reklama

Xylobalsam 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, celá plejáda vynikajících herců, ale Zelenkovi se nepodařilo je dát dohromady. Jedinou světlou vyjímkou je "jako vždy" dobrý Donutil, na druhou stranu mě hodně zklamala Bohdalová, která už asi svojí dřívější formu nenajde. Celý příběh působí dost nudně, snad bych to ani nenazýval komedií. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Parádní satirická inscenace inspirovaná Klubem sebevrahů R.L.Stevensona v režii Zdeňka Zelenky se skvělým, až na nepochopitelně křečovitého Martina Dejdara, hereckým obsazením a velikou spoustou štiplavých hlášek na adresu politiků, Čechů a češství jako takového bohužel fatálně v závěru ztrácí dech a propadá se do naprosté trapnosti, na níž není už vtipného zhola nic !! Bez Dejdarovy postavy pan Stevensona bychom se s klidným svědomím obešli a příběh mohlo na krásně skončit v momentě, kdy prchající "sebevrazi" už na druhém břehu jezera nastoupí do autobusu s vidinou záchrany svých životů nic zlého netuše, a Bankrotáři by tak dostali úplně jiný rozměr na české televizní poměry nezvykle velké "pecky" !! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat. Občasné hlášky tomu dávají trochu šmrnc a posunují o level výše. Jen jich mohlo být více, jen nechápu, proč byl šéf klubu a majitel vyzrazen hned na začátku. Vždyť to mohlo být o to zajímavější. Velká škoda. Ale i když nešlo o nějaké veledílo, tak bych za to překvapení na konci hodnocení jistě zvýšil. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kdy hlavní hrdina spolu s členy klubu utíkají na šlapadleh, tento dopravní prostředek při natáčení "poskočil" a celý ansábl (Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Simona Postlerová, Josef Somr, František Němec, Václav Postránecký) se koupal v jezírku u Ráje. Naštěstí u natáčení asistovali potapěči, kteří duchapřítomně zasáhli. (Teres)

Reklama

Reklama