Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William celý život snil o tom, že půjde v otcových šlépějích a stane se lovcem bouří. Jeho legendárního otce před lety vzalo s sebou supertornádo. Od té doby se z pronásledování tornád stal skutečný byznys a cestovní ruch spojený s katastrofami vzkvétá. Teenager uteče z domu, aby se spolu s bývalým kolegou svého otce vydal za hurikánem, ale tornáda jsou už větší a ničivější, než kdysi. Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že se do oblasti chystá největší bouře všech dob, supercela, která ohrozí životy nejen lovců bouře, ale všech lidí v oblasti. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

V anotaci se píše: „Williamova matka mezitím zoufale pátrá po svém synovi, netušíce, že...“ Pisateli vzkazuji: Máš tam chybný tvar přechodníku, poloanalfabete! U ženského rodu má být koncovka –íc, takže správný tvar zní „netušíc“. Chápu, že rozčilovat se nad takovou „maličkostí“ v době, kdy naše školství, jehož sešup úrovně po roce 1989 byl věru děsivý, už stačilo vyprodukovat celou generaci pologramotných magistrů a bakalářů, může působit puntičkářsky, jenomže v části populace dosud přetrvává znalost českého jazyka a na takové osoby potom působíš dojmem, že jsi vůl. Inteligentnější děti se ostatně dokážou naučit pravopis i dnes, i když spíše navzdory škole než ve škole, např. s pomocí rodičů, neboť intelektuálně založení rodiče nesnesou, aby jejich ratolest byla pologramotná, a naučí své dítě pravopisu sami. To však evidentně nebyl tvůj případ. – K samotnému filmu poznamenávám, že jsem už viděl výrazně lepší filmová díla na dané téma, např. Twister (1996). Tomuhle chybí nápady, spád, šmrnc a vlastně skoro všechno. Výstižné komentáře: Arsenal83, Dannyyy, LIVINGDEAD, peterfriusjilek. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není SPOILERS tohle je upřímný VAROVÁNÍ. Dramaticky a scénáristicky hotová tragédie. 85minut nezajímavého polemizování o rodinných vztazích vás v dodávce doveze pod mrak, z kterého fouká, prší a sem tam spadne kroupa. Totálně prolhanej poster o lovcích bouřek si strčte do kakavové díry. Casting si někdo taky užil. Podle roztomiloučké Jordan Kristine Seamon Disney jistě nakreslil animovanou Pocahontas jinak je tam úplně k ničemu. Boooring Daniel Diemer by se měl spíše ukázat jen jako dubl Willa Poultera, Heche nebudu řešit a Baldwin si tu roli střihnul asi za trest po té tragédii z natáčení westernu, prostě zmizím v bouřce ´´bože já nevěděl, že je nabitá ostrým!´´ Neskutečné, že se takovýto hnůj objevil v programové nabídce Cinestaru a za jiné projekty jako třeba On se bojí, aby člověk se slzami v očích klečel na struhadle nebo co, myslim teď konkretně Hradeckou pobočku!  10% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak nejako mohol vyzerať TWISTER v 70. rokoch. A aj to by bol slabým príkladom katastrofického žánru, ktorý bol v tej dekáde veľmi obľúbený. Bolo by to pôsobivejšie ako nejaký TV film, ktorý nemá vysoké nároky a diváci konzumenti by boli spokojný. Toto do kina nepatrí. Slabé, bezduché, aspoň trošku nostalgické. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Už to, že hlavní role hraje Anna Heche a Alec Badwin, mne mělo varovat. Anna Heche měla naposledy úspěch v roce 1997 ve filmu SOPKA. Je tu ale jedno velké plus, Alec Baldwin tentokrát nezastřelil kameramana. :-) Vlastně, je to škoda, že se to nestalo, protože tohle mohl natočit opravdu jen nějaký mrzák. Daniel Diemer (starý kokot hrající náctiletého syna) je snad nejošklivější herec na světě. Supercela na konci snad trvala jen 5 minut a vlastně ani nebylo nic vidět. Nejhorší katastrofický film všech dob! A tohle fakt jde do kin????? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zo starého dobrého Twisteru ostala len olízaná palička z nanuku. Supercela by to bola len vtedy, ak by sa jednalo o doživotie, ktoré by ste za trest museli stráviť vo vile na Seychelách. Tak to áno, to by bola super cela, ale na tomto nič super nebolo. Hudba pomaly ako z nejakého Indiana Jonesa, takže nebolo jasné, či ide o komediálne dobrodružstvo, alebo či ozaj chcú vystrašiť diváka tornádom. V podstate nejde o katastrofický, ale skôr o katastrofálny film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Během scény na čerpací stanici se v rádiu ozve varování Národní meteorologické služby z Morristownu pro okresy Anderson, Knox a Roane. Jedná se o okresy ve východním Tennessee, nikoliv v Texasu, kde se film odehrává. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu se píše, že se odehrává v západním Texasu, ale v jejich televizi běží vysílání Zpráv 9 z Oklahoma City. Meteorolog zmiňuje Geary a Kingfisher, které leží severozápadně od Oklahoma City. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu několikrát zazní hudební motiv velmi podobný tomu, který použil šerif Brody (Roy Scheider) ve filmu Čelisti (1975). Zřejmý odkaz, protože Brody je příjmení hlavní postavy – Williama (Daniel Diemer). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama