Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý otec, kterému se (opět) nevěří, když ze součtu zdánlivě nahodilých událostí briskně vydedukuje pachatele ... nezodpovědná matka, která si prostě jen tak odjede, aniž by se přesvědčila, zdali si její mladší synek OPRAVDU hraje u domu ... a VELKÝ BÍLÝ, úctyhodný exemplář, kterému se z neznámého důvodu zalíbily loďky a vrtulníky - snad proto, že je nedovede sám vyrobit ... ani využít. Díky své nestandardní úchylce bude záhy potřebovat plastiku, ovšem shánějte plastického chirurga - a plastickou chirurgii někde v Atlanském oceánu. Nelze říct, že by trpěl hladem ... u pobřežních vod, neobyčejně bohatých na potravu, přesto jeho příběh nevykazuje prakticky žádné napětí - a vcelku marně se snaží prokázat úzkou vazbu na pilotní film. Dlužno dodat, že chudák žralok je v tom nevinně, neboť pokyny režie plní ochotně a bez reptání - a tím jeho úloha začíná i končí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, jedno z najvydarenejších pokračovaní v histórii filmu. Samozrejme ho nebudem porovnávať s nedostižným originálom, ale je to kus poriadnej filmárčiny, od začiatku až do konca. Môžme si len predstaviť ako by to dopadlo, keby sa na režisérsky post vrátil pôvodne ( logicky ) obsadený režisér Steven Spielberg ( no mal ešte spústu práce z BLÍZKYMI STRETNUTIAMI ). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeľuste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Stal sa z neho kult. Spielberg nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Jedine dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať. I keď nedosahuje dokonalosť pôvodného snímku je to kvalitný natural animal horror. "Jaws 2" **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

You're gonna need a bigger helicopter.. Aniž by se Szwarc musel nějak překotně snažit, postará se o napínavost maestro Williams a co si budeme nalhávat, spíš než té agresivní gumové maketě na útěku z popáleninového centra patří dvojka Martinu Brodymu. Jeho odysea po ose pracovní rutina, paranoia, strach, odhodlání a heroismus je zásluhou Scheidera snesitelná a závěrečný zákrok s „Řekněte Á“ patří k vrcholným technikám dentální hygieny.. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiadna klišé akčná zabíjačka, ktorú môžeme často vídať v obdobných pokračovaniach. Polovica produkčného (aj výpravného) tímu ostala pokope. Dokonca aj prvá smrť je v neskoršej stopáži ako v jednotke. Roy Scheider hrá minimálne tak dobre ako v jednotke a správcovia sú rovnako neodbytní. Viac pozitív sa ale bude ťažko hľadať. Hluchšie pasáže bez znaku nejakého režisérského fantóma, ktorý by udal hladinu. Je to taká šedá dvoječka. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama