Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla prvotřídní ukázka debility.....Postavy jsou krásně ploché a i když tu máme povinný dvacetiminutový a ukecaný začátek, tak se nedozvíme nic víc než, že tu máme klasicky šablonovité charaktéry= Jako zástupce zodpovědnosti tu je pár s malým dítětem.. jako zástupce nezodpovědnosti je tu mladej rebel, kterej to má všechno tak něják na háku a jeho"postelová"blond známost o které nikdo nic neví.. no a pak tu je párek kamarádů kteří jsou do sebe vlastně tajně zamilovaní(oh jak romantické).....Mladá matka má navíc nějáké děsivé (bububu) trauma z dětství které se v průběhu děje odhaluje a dodává celému filmu neskutečnou psychologickou hloubku(hahaha).....Takže tihlencti dlouholetí cool kámoši si vyjedou..dloouho kecají ..a pak přichází zlomový okamžik který si ale pořádně neužijem protože nám rejža zrovna ukazuje nějáký zběsilý obrazový twist spojený s oním traumatem...po prvních logických avšak marných pokusech na záchranu přichází pokusy méně logické, překombinované a strááášně napínavé(hahaha)..dojde dokonce i na modlitbu a debatu o existenci boha a jeho ochotě pomáhat lidem v nouzi (v tomhle bodě už film fakt plave ve vodách sraček).. a do toho nám filmaři sem tam nemilostrdně předhodí prostřih na zprvu spící-poté se probouzející -a následně plačící malé dítě opuštěné samo na lodi(sorry jachtě)což vytváří na diváka šílený emoční tlak a celému filmu to dodává atmosféru stísněnosti a beznadějnosti(:D :D)...náhle se vše během pěti minut něják posere a hned tu máme několik adeptů na vyřazení ze hry a následně dost času na plování kolem lodi a špatně zahranému brblání o tom co je čí vina(blábláblá)...takhle se táhne ještě několik dlouhých minut během kterých divák ztrácí svůj drahocený čas a nevěří jak dlouhý může být tak krátký film .....Až skoronakonec příjde záchrana v podobě fintičky, která je jakousi variací na fintičku, kterou by zkusil každý rozumný člověk hned po deseti minutách ve vodě(no ale řekněme, že to byla banda totálních debilů-no).......konec to ale ještě není protože ještě příjde naprosto absurdní sebemrskačský závěr, který nevím co měl znamenat a asi měl vypadat něják epicky-či co......Prostě děs=jdu blejt...:D ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar a ustredny pribeh k filmu posobia dost realne na to, aby sa to stalo. Oproti jednicke /Open Water 1/ doslo k urcitym zlepseniam, najprv blbnutie na lodi /tancovanie, pijatika/ a potom, ked posledna dvojica skocila do vody, doslo im, ze zabudli na mostik. Potom nasledovali pokusy dostat sa na lod, vsetky neuspesne a tie vystriedal pocit apatie. Vyborny bol hlavne plac dietata a bezmocnost posadky, ktora sa ocitle na hladine svetoveho oceanu. Zaver bol spraveny trochu v lynchovskom style. Co film zadupava k priemeru su dost chabe herecke vykony a zbytocne hadky na mori. Ustredna myslienka vsak nebola az taka spatna : TAK BLIZKO NIKDY NEBYLO TAK DALEKO! A tato myslienka mi je z principu sympaticka. 60 % ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku - tím to má u mě plus. Nápad má film zajímavý, některé scény jsou působivé, ale blbost je to nehorázná. I když se nad filmem nezamyslíte, napadnou vás už pět minut po pádu do vody dva způsoby, jak z ní ven. To si potom umíte představit, kolik vás jich musí napadnout, když se zamyslíte. Taky by to chtělo nějaké ty herecké výkony a herce, kteří umí hrát. Takhle je film jen zajímavý nápad, pár docela ucházejích scén a pak nic... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)

Reklama

Reklama