Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři s hodně odřenejma ušima. Seriál sem neviděl, takže nevim jak to navazuje, nebo ne. V jakým smyslu to má s seriálem něco společnýho. Ale seriálový a televizní to je. Pozná se to na sto honů. Nic áčkovýho a nákladnýho to určitě nebylo. Akce je slabá, zápletka neskutečně drhla. Ale lepší jsem to nečekal. 50%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine, aj mne prišiel seriál lepší, no naopak od ostatných ma bavilo aj toto šieste pokračovanie. Andy Serkis sa mi do úlohy zloducha hodil, bavil ma a tak isto ma znova bavil prábeh a hlavne Idris Elba ako Luther, ktorý sa ma rozhodne čo obracať, aby pozametal to čo ostatní nevedia. Tím tvorcov ostáva rovnaký a tak dusna atmosféra, ktorú mali všetky serie, nechýba ani v tomto filme. 80%  - 4* ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Filmový Luther je až překvapivě nezajímavá kriminálka, která sice sází na charismatického Idrise Elbu, ale vše okolo je mdlé jak babiččina svíčková. Že film vypadá poměrně televizně se dá odpustit, že mu ale chybí slušné napětí či nějaká základní logika už ne. Serkisův záporák je nulově vybudovaný, má to být kriminální mastermind, ale je to spíš nechtěně směšný pošahanec který vyloží karty hned v prvních pěti minutách. Tvůrci se aspoň nebojí sáhnout pro hrubém násilí, a snaží se navodit atmosféru nějaké hutné severské detektivky, ale celkově vše působí dost prvoplánově. Seriál neznám, a věřím že může v tomto pojetí fungovat lépe, film nicméně doporučit nemůžu. Maximálně pro opravdu zaryté fanoušky. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Seriálového Luthera mám sice už nějakou dobu na seznamu, ale do dneška sem neviděl ani jeden díl. Jeho filmové dobrodružství nicméně znalost seriálu úplně nevyžaduje a i když rozhodně není bez chyby, dostatečně mě navnadilo na to abych mu dal konečně šanci. Lutherův pád z nebes pak není vyloženě špatný a jako jednohubková kriminálka se sympatickým Idrisem zabaví solidně a je celkem škoda že je tu dost ale…Serkisův záporák je celkem ok, jakkoliv je v mnoha ohledech až moc přehnaný. Mnohem víc zamrzí zkratkovitost celého filmu, což je u víc jak dvouhodinové stopáže docela zarážející. Hodně věcí se tu děje buď mimo obraz, nebo strašně rychle a divák mnohdy ani nepostřehne jak někdo na něco přišel a je to tam čistě proto aby se děj pohnul kupředu. Celkem bych si uměl představit, že by se na tomhle případu dala vystavět celá 4-5 dílná série, kde by věci a postavy dostaly jasný základ a motivace. Takhle to bohužel funguje tak nějak napůl a je nutné často přivírat obě oči. Potenciál tady totiž byl mnohem větší…60% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama