Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh. Ježek, držící svůj váček a plující po řece, je to nejroztomilejší a zároveň nejsmutnější, co jsem za poslední dobu viděla. Ale zeptám se. Jaký význam má ten kůň na konci? Možná jsem hloupá, ale nevím, jaký význam měl, snad jen krom toho, že si Ježek rozšířil obzory o světě kolem, ale mám pocit, že tam bude nějaká hlubší myšlenka... 5* ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film všech dob. Hodnocení 140 lidí, kteří filmu rozumějí - tomu už se dá věřit. Neviděla jsem moc animovaných filmů, ale ježeček mě opravdu dostal. Poetický film, u něhož jsem se nebála, protože něco tak krásného přece musí skončit dobře! Komentář v libozvučné ruštině mi ještě doplnily slovenské titulky . Nerušily mě, naopak, doplnily jeden jazyk druhým krásným jazykem. Výborná animace, pěkná hudba, jemné barvy...Dojemný ježeček se svým ranečkem, v kterém nese malinový džem pro svého kamaráda. Vyděšený medvěd, který se o svého kamaráda bojí, volá ho, v jeho hlase jsou slyšet obavy. Není to nádherné, že jsme opět spolu? Ta věta mě vždycky spolehlivě rozpláče. Miluju tenhle film! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Do hávu klasickej personifikovanej rozprávky-bájky zaobalený štylisticky vybrúsený, formálne uhrančivý expresionistický horor hrubozrnného kalibru. Norštejn je poet starodávnej kresby ožívajúcej v jemne sa nabaľujúcej atmosfére s až gotickým nádychom. Ruská sugescia v akcii. Na dôslednejšie odčítanie myšlienkovej podstaty je nutné ďalšie zhliadnutie. 100% Video tu (s anglickými titulkami). ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

uživateli Matty(mu) to připomnělo tvorbu Tarkovského. To já zase pro změnu přišel nato, kde vzal John Carpenter inspiraci pro svůj snímek http://www.csfd.cz/film/1320-mlha/ :o) p.s. musím přiznat, že ("pana vypravěče film.obraz(k)y") Andreje Tarkovského je zde opravdu "cítit".... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo Sověti prostě uměli točit pohádky a nejen je. Tento animovaný kousek s kapkou hororové atmosféry na mě udělal velký dojem. V husté mlze se ztratí každý, nejenom ježek a to je teprve potom zážitek. Představivost a hlavně strach pracují na plné obrátky, vznikají děsivé obrazce…Atmosféra byla dobrá stejně jako hudební doprovod, navíc jsem si procvičil ruštinu. Takže já byl spokojený. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama