Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 2

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (259)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Anakunda 1 niesla v slusnom hororovom duchu, dvojka uz bohuzial nie. Jednak prec je reziser Luis Llosa /Specialista/ a prec je bohuzial aj Jon Voight a Jennifer Lopez. Matt Marsden bol dobry zaporak. Celkovo to vsak uz neberiem, skor dementna zlatanina s jednou digitalnou priserkou, ktorej sa mam asi bat, neviem - nez poriadny horor. 10 % ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já si ti dvě hvězdičky dovolím dát. Sice to bylo neuvěřitelné kýčovité a typický céčkový horror, ale třeba se mi líbilo, že fakt se ten had dal zabít lehce a nemuseli do něj vystřílet celej zásobník thompsonu, narvat mu do huby granát, pobodat nožem a ještě umlátit vlastníma rukama, aby chcípl. Jinak je to opravdu jen laciná blbost, která moc dojem neudělá. 35% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Veterán Dwight H.Little se pokusil v dobré víře navázat na úspěch jedničky, ve které si anakonda nestačila pochutnat na Jennifer Lopez. Bez účasti této hlavní hvězdy se případný nášup nekonal a došlo na pěkný sešup. Ačkoliv se na pokračování podílelo hned trio scenáristů, tak je jejich práce velkým fiaskem. V tropech totiž vedle pijavic, dusna a druhořadého hereckého ansámblu, nepřišli s ničím, co by v dobrém ohledu divácky překvapilo. Herecké obsazení má televizní charakter a chybí v něm nějaká zajímavá postava. Scénář je nudně, a taktéž televizně vystavěný, a ospalá režie tomu dodává všechno, jenom ne dynamiku, která je přítomna asi jen v jedné scéně za celý film(!). Hlavní atrakce filmu, jež měl být větší počet anakond, se omezuje jen na pár scén, ve kterých než se obří had obtěžuje doplazit na scénu, tak divák dávno zhebne nudou, protože plaz je tentokrát v podstatě odsunut na druhou kolej. Je otázkou, jak takové slibné téma může skončit jako zcela jalový a fádně pojatý akční horor nehoror. Předně, ze slabého scénáře by kvalitní extrakt nevydoloval ani o třídu lepší režisér než je Little, ale ani toho neomlouvá, že ve filmu se více dlouze kecá, než se jedná. To je pak velmi jednoduché si na prstech jedné ruky spočítat, kolik akčních scén si režisér pro diváky přichystal. A bylo jich opravdu žalostně málo. Technické provedení anakond mně přišlo znovu nepříliš propracované, vesměs stejný pocit mě provázel u celkem akcí, i zajímavě využitým prostředí, nabité jedničky. Anakonda chtěla rdousit, škrtit a hltat své oběti, ale režisér z toho vyvařil nezáživný spektákl, ve kterém by bylo nejzajímavější, kdyby se had svlékl z kůže, někam si šel lehnout a na celý filmový štáb se vykašlal. Nemusel bych se tím pádem dívat na takovou kravinu, která je zvadlejší, než květ orchideje po utržení, o kterém je ve filmu řeč. Mé hodnocení: 40% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na kterých člověku v podstatě nic nevadí, ale který je tak strašně nezajímavý, že je vlastně úplně zbytečný. Všechno, co tento film nabízí, už to bylo v lepším provedení. Koukat na Anakondu 2 opravdu nemá smysl. Koukněte místo toho třeba na Plán 9 z vnějšího vesmíru, kde můžete alespoň žasnout. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Válkou zklamaní vojáci se ukrývají na Borneu. Tím pádem není nouze o Američany, kteří se plaví v Indonésii. Film je stejně tak přehlídkou metrosexuálních jedinců, kteří o herectví zavadili tak maximálně z Pendolína. Pokračování nemuselo být nutně špatné, kdyby nepůsobilo tak směšně. Anakonda v Indonésii? Pro scénáristy žádný problém:) Samozřejmě ani první díl není žádný skvost. Na třetí s Házlhófem nemám odvahu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Gail Stern (Sali Richardson-Whitfield) přijela na začátku filmu vozem německé značky Mercedes Benz 450SEL vyráběným v letech 1975-1981. (JARDAHONDA)
  • Jeden z názvů, nad kterým se původně uvažovalo, byl "Venom". Studio ho však nakonec změnilo, protože evokoval jed, kterým anakondy nedisponují. Venom je také jméno jednoho z nejzajímavějších Spider-manových protivníků. (imro)
  • Anakonda: Honba za krvavou orchidejí je první hollywoodský film, který měl světovou premiéru na Fidži. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama