Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po skvelom mobile prichádza režisér opäť s dobrým (napínavým) akčným filmom. Musím povedať, že je to slušne vymyslené (zavretý v lietadle s hadmi), ale stále sa jedná len o akčnú jednohúbku, na ktorú sa dokážem pozrieť viac krát, ale nikdy ničím neprekvapí. Chcelo by to trošku viac napätia a kvalitnejší scenár a bolo by to moc fajn. Takto je to len fajn. Efekty sú trochu umele ale to moc nevadí.Ma to akcie, hady, hláškujúcich hercov ... ať žije zlata Playstation :-) 65% - 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mohlo dopadnout mnohem hůř, nicméně žádný objev, zlom v žánru se nekoná. Zcela průměrná akční hororová vyvražďovačka, s hady (místy) až příliš digitálními a postavami (potravou) až příliš neprokreslenými (První dva umřivší hulili trávu. Náhoda? Těžko!) Film stojí a padá na megarozjetém Samuelu L. Jacksonovi. Ostaní herci jsou, až na vyjímky dost strašní, a jejich postavy hloupé. Hadi, jak už jsem se zmínil, jsou nepříjemně často digitální, a ten škrtič (notabene totálně nevyužitej) skoro až bije do očí. Film naštěstí odsejpá, nenudí, přesto sem tak trošku zklamán, čekal sem mnohem více srandy, tuny černého humoru a ten se nedostavil, Pro mě tedy silné zklamání. P.S. Negry hadi neradi :)) !!! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No zas tak super béčko jak řikal Samuel L. Jacson to teda neni, takže trošku zklamání, ale některý scény maj fakt koule a jedna ze závěrečných hlášek filmu od Samzel je fakt cool, ale to je asi tak všechno jinak to je spíš nuda a je to dost zdlouhavý a myslim, že zbytečně. Příběh si na nic nehraje, nic nevysvětluje, dá jen takovej hrubej obrys události, která hlavní hrdiny přivede na letadlo a hotovo a de se na hady, sice to působí přinejmenším trošku urychleně ale aspoň se na nic nečeká a de se hned na to co dělá tenhle film. A musí se nechat, že scény s hadama nejsou vůbec špatný, vypadaj fakt realisticky, to mě hodně potěšilo a útok je pěkně natočenej, ale 105minut to fakt nezabaví. škoda ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Být v letadle s korunním svědkem obžaloby je terno..... . Fantasie tvůrců začíná a končí s myšlenkou, že hadi se na palubě letadla rozlezou stejně rychle jako kdekoliv jinde. A dialogy? Zapomeňte. Ale o to tady vůbec nešlo. Máte se bavit tím, kdo bude další, jak se to stane a kterej had má větší..... třeba právě tu fantasii. Po té reklamě, se na tohle stejně většina z vás podívá. Užijte si S.L.Jacksona a rozhled hadíma očima. A v letadle berte první třídu. A pro jistotu si udělejte pilotní průkaz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skvelé! Sfetované hady.“ Jedno lietadlo, jedna noc, desiatky hadov, holohlavý naštvatý Afromaeričan, prasácky pilot s jednou rukou a magor na telefóne. Slovo ´cool´ bolo zosmiešnené do takej miery, až sa musel vrátiť jeho vynálezca Samuel L. Jackson, aby všetkým ukázal, čo je to. Existuje veľa filmov, ktoré sa nehanbia za svoju béčkovosť, ale málo z nich sa k tomu takto hrdo hlási už názvom. Neviem, mňa to bavilo, ale tak zas stokrát do roka to vidieť určite nepotrebujem. Jacksona scenár oslovil už názvom, kedy sa mu do rúk dostal scenár s pracovným pomenovaním hady v lietadle. Okamžite dostal veľkú chuť v niečom tak "zlom" si zahrať, preto ho zarazilo stretnutie s producentmi, ktorí mu tvrdili, že si nie sú istí názvom. Zatlačil na pílu argumentujúc, že všetko ostatné je blbosť, je to o hadoch v lietadle, to hovorí za všetko, musí sa to tak volať a tak sa to tak napokon volalo. Už pred premiérou sa snímke podarilo vyvolať veky záujem medzi potenciálnymi platiacimi zákazníkmi, Jackson trailery skrz svoju drsnú charizmu predával na plné gule a čo nevládal, to do úspešného konca dorazil práve onen špecifický nápad o hadoch v lietadle. Štúdio bolo dokonca nadšené do takej miery, že režisérovi umožnilo niekoľko dní dotáčok navyše. Preto prekvapí, že snímka napokon zas až taký fenomén nepredstavila, pri rozpočte 33 miliónov ich celosvetovo zarobila ledva 62. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Samuel L. Jackson (Neville Flynn) má obecně ke zvířatům pozitivní přístup, hady nevyjímaje. Jediná stvoření, která prý nemusí, jsou "šneci! Nechápu, jak to někdo může žrát. Když nějakýho vidím doma na zahradě, má problém." (NIRO)
  • Kuchyňka letadla ve filmu je vybavena speciální mikrovlnkou, která nabízí kromě klasických předvoleb pro nastavení výkonu také jedno nestandardní tlačítko s nápisem „snake“. Steward tuto funkci využije, když se zbavuje nepohodlného hada. (pajik)
  • Nejslavnější hláška z filmu byla v televizní verzi cenzurována do poměrně bizarní podoby: „Enough is enough! I've had it with these monkey fighting snakes on this Monday-to-Friday plane! Everybody strap in. We're about to open some freaking windows.“ (L_O_U_S)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama