Reklama

Reklama

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí

  • USA Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid (více)
Trailer 1

Skupina vědců se vydává do džungle za vzácnou orchidejí, která je údajně klíčem k věčnému mládí. V močálech však číhá nebezpečný had. K výrobě revolučního regeneračního a omlazovacího přípravku je zapotřebí látky, kterou obsahuje jeden druh orchideje. Potíž je v tom, že kvete jen jednou za sedm let, a to pouze na jediném místě na světě, kdesi na Borneu. Majitelé velké farmaceutické firmy se rozhodnou vyslat do oblasti malou výpravu pod vedením ctižádostivého přírodovědce Jacka Byrona. Je období dešťů a výprava jen s obtížemi sežene loď, která by se vypravila do džungle. Cesta neprobíhá příliš hladce. Nejprve jednu členku výpravy po pádu do vody málem sežere krokodýl. Potom dojde k poruše kormidla a loď se zřítí do vodopádu. Kapitán lodi Bill se mobilem domluví s kolegou, aby pro ně přijel, nikdo si však nevšimne obrovské anakondy, která kolem nich už nějaký čas krouží... (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (259)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu se mi velmi líbil trailer na tento film a často jsem si ho pouštěla. Doba se však sunula kupředu, já prošla filmovým vývojem a po zhlédnutí Honby za krvavou orchidejí jsem došla k názoru, že zřejmě to nejlepší na tomto "díle" je právě trailer. Film předkládá jedno otřepané klišé za druhým, jeden hroznější dialog, než ten následující. Vítězně tak z tohoto průseru vychází ten nádherný tvor (ač digitální:) jménem Anakonda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bez známých tváří, efektních mordů a filmařsky o dost slabší (a s menší lodí), protože levnější dvojka. Ale pořád to má slušnou výpravu, snappy dialogy a uteče to jako voda v tropické řece, takže i když je to celkem zbytečný film, o odpad se zdaleka nejedná. Jen v poslední čtvrtině už jeli tvůrci na autopilota. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne nebudu psssssátttt -odpad-. Krásně jsem ohodnotil jedničku, až když jsem viděl dvojku, ale teď se to celé zlomilo, protože jsem viděl trojku. A k filmu? Lék na mládí, nebo elixír mládí, by chtěl každý. Firma, které by měla možnost jej získat by asi udělala všechno pro jeho získání a co by pak udělal jeden malej soukromníček (Matthew Marsden). Tak zase zpět, a hadi a tentokrát víc, ale malá změna, nejvíc mně tam štval jeden člověk, kterého bych nejraději viděl sežraného pokud možno hned. Cole Burris, kterého hrál Eugene Byrd, byl na odstřel, dokonce jsem fandil hadům i pijavicím, aby ho dostali!! Na jeho osud se ale podívejte sami. Jinak musím vyzvednou nádhernou přírodu. Tak tedy De ja vu a za tři. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak jsme již zvyklí u většiny filmových pokračování, i zde došlo k totálnímu selhání všeho a všech, kteří se na snímku podíleli. Ne že by bylo o co se opřít (první Anakonda příliš neoslnila), ale přeci jenom jsme to přežili. Tohle dobrodružství, pokud to tedy lze dobrodružstvím nazvat, nás zavádí do tropického klimatu bornejské džungle, kam si přijela expediční výprava rádoby vědců pro pár květních lístků ojedinělé orchideje - rostliny věčného mládí. Bohužel si zrovna na Borneu, tisíce km od svého rodiště (taky nechápete, co dělají anakondy v Indonésii??) dalo sraz několik obřích hadů... mám nemilý pocit, že jediné, co se aspoň malinko povedlo, byla výletní bárka, kterou nechali scénáristé kompletně rozšlehat ve vodopádu... škoda že přitom nezdechnul i celý tým dobrodruhů, protože větší tragédy neseženete ani o půl pátý ráno v rohu zakouřený diskárny... nevýrazní, bezcharakterní, alibističtí a nevěřím jim ani slovo, natož to, že jsou na výpravě za revolučním objevem... no a když se to jmenuje Anakonda, čekáte asi nějaké hady, že??... no tak to si počkáte, protože první polovina dvouhodinové zbytečnosti vám přiblíží pravděpodobně celou místní faunu i flóru, avšak první had se (v delším záběru) objeví až po padesáti minutách stopáže... a pokud nemáte sešitou pusu režnou nití nebo nejste-li Steve Wonder, budete se řezat smíchy - zdejší anakondy jsou neskutečně slabé, zapíchnete je obyčejným zavírákem, vypadají jako přerostlé gumové či nafukovací žížaly... obvykle jsou zvířecí monstra téměř nezničitelná a platí na ně až vagón trhaviny, tady anakondy skoro chcípou, když slyší ty bezduché dialogy.. .vzhledem k výdělkům nás ale určitě čeká třetí díl, nejspíš s názvem Anakonda vs Mechakonda...20 miliónů dolarů(rozpočet)/71 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to béčko jak vyšitý, ale mě tenhle díl připadá o dost svižnější, zábavnější a tak trochu i dobrodružnější než jednička, takže jsem hoodně spokojen. Anakonda sice nemá tolik prostoru, ale mě to nevadilo, protože se tam pořád něco děje. Taky vím, že podobných filmů už vzniklo tisíce, ale tenhle je rozhodně jeden z lepších. A i když je to vcelku zbytečný film, mě potěšil a vždy se na něj rád kouknu znovu. Viděl jsem ale i lepší filmy, takže proto nedávám plný počet. Potom je nejlepší ta opice, dobře hraje i Johnny Messner, exteriéry jsou užasné a užijete si nejen napětí, ale i vtipné momenty. A to je hlavní. Jen doufám, že těch dílů nebude tisíc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v USA (Oklahoma City), na Fidži (město Deuba, řeka Navua) a na Novém Zélandu, a to od sprna do října 2003. Rozpočet pak činil 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Scénáristi Ed Neumeier a Michael Miner mají za sebou i lepší časy, napsali spolu například Robocopa. (imro)
  • Slušných 12,8 mil. dolarů si během úvodního víkendu (27.-29.8. 2004) odnesl 25 milionový sequel filmu Anakonda z roku 1997. Po víc jak měsíci promítání si na konto připsal téměř 33 milionů. (imro)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno