Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ač to dělám nerad, tak skutečně musím souhlasit s propastným rozdílem hodnocení mezi prvním a druhým dílem Kruhu. Tady totálně schází nějaký sledovatelný příběh. Film by se dal přirovnat k situaci, že by ste si jednoho krásného dne objednali v nějaké překrásné, Pohlreichem ohvězdičkované, restauraci vepřo knedlo zelo a číšník by vám přinesl pouze knedlo zelo s tím, že vepřo prostě došlo. V tomto filmu naprosto nemůžete očekávat napětí, či dokonce strach. Je tu pouze pár vizuálně slušných efektů, které už stejně nijak neoslní. Dávám * a přesto se chystám na chystaný Kruh 3D. Mám však obavu, aby se jej nesnažili zmodernizovat do té míry, že by se smrtící video šířilo přes YouTube, či nějaký jiný populárně naučný server... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bu bu bu! Pokračování jsou zlo. Jelen! Scénář, který řadí jednu nelogičnost za druhou a jehož postavy se chovají, jak to právě jejich autor potřebuje. Laktační psychóza! Naomi Watts, která se snaží maskovat, že nemá co hrát. Parohy! Režie od autora japonského originálu, která zoufale postrádá atmosféru. Studna! Směšné finále s pitomými digitálními triky. Blázinec! Nuda. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

...no a tak to skonci, ked japoncik nataca film podla svojho gusta, no pletu sa mu do toho "bieli" a navyse musi nakrucat pokracovanie filmu, kde uz bolo vsetko povedane...uplne nefungujuce lakacky, podla mna podpriemerna Naomi (inac ju mam velmi rad) a hlupucky pribeh...zase raz sa natocila uplne zbytocna dvojka... ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, jak lze dobrý horor degradovat na úroveň nevydařené parodie. Najednou zmizela veškerá zaběhnutá schémata z prvního dílu (kam se podělo oněch sedm dnů, během kterých musí nebohá oběť čekat na svou smrt?), není tu jediná scéna s děsivou atmosférou, lidé umírají tak, jak je zrovna potřeba a bez jakéhokoli efektu a stádo digitálních zdivočelých jelenů terorizujích hlavní hrdiny v autě mluví za vše. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Jednička mě docela děsila, tady jsem zoufale očekávala konec (už od nějaké 45 minuty filmu) a neubránila se smíchu při všech těch trapnostech, co se tam vyskytovaly (obzvlášť když dlouhovlasá "zrůdička" - mimochodem plná zoufalé touhy po někom, kdo by jí byl matkou - lezla směšným trhaným pohybem ven ze studně a snažila se za nohu chytit hlavní "hrdinku"). Naomi Watts sice držela film jakžtakž nad vodou, ale příběh a hloupé roztahování ho naopak stahovaly ke dnu. Celkově to působilo velmi nevyrovnaným dojmem. Dokonce ani hudba nebyla zajímavá. S jedničkou se to prostě srovnávat nedá. Doufám jen, že snad nikdo nenatočí trojku! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Původním režisérem snímku měl být tvůrce mnoha úspěšných reklamních spotů (mj. i toho, který parodoval první americký Kruh, 2002) Noam Murro. Dalším v pořadí byl Richard Kelly. Nakonec se k režii dostal tvůrce původního japonského filmu (a některých pokračování série) Hideo Nakata. (imro)
  • Natáčení doprovázelo několik bizarních nehod. Sedmý natáčecí den byla kvůli prasknutí vodovodního potrubí vytopena produkční kancelář. O několik týdnů později došlo opět k vytopení, tentokrát v důsledku prasknutí patnáctilitrového zásobníku na vodu. Jednoho dalšího dne přerušil natáčení roj milionů včel, který filmaře donutil opustit plac. (HellFire)
  • Jedním z pracovníků pro výběr natáčecích míst ("location manager") byl Čech, žijící již několik let v Los Angeles, Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama