Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo tomuto filmu trochu podráža kolená, je nejasné zasadenie do doby, v ktorej sa odohráva. Aby dianie v ňom nevyznelo na dnešné pomery nerálne a prehnane, je podfarebný herrmannovsky znejúcou hudbou a zasadený akože do približne povojnového obdobia. Kostýmy, účesy a chovanie mnohých postáv, a tiež technická forma jeho sfilmovania ale odpovedajú súčasnosti, aby bol zasa príťažlivý aj pre súčasného (vnímavého) teenage diváka, pre ktorého sa može stať filmom jeho života… Keď si však túto dobovú rozorvanosť odmyslíme, stáva sa Ondskan emocionálne silnou, perfektne nakrútenou (krásna kamera), obsadenou i zahranou drámou, ktorá si i po formálnej stránke v ničom nezadá s tým najlepším z Hollywoodu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me naprosto dostal a to i presto, ze jsem od nej cekal neco krapet jineho. Cekal jsem totiz v jednom kuse naky bitky a sikanu a i kdyz je tu sikana drsna, a prakticky furt, tak se scenama jako politi hovnama nebo privazani k tyci se setri a vetsinou je to spis takovy slovni. Spis mi to prislo jako takovej film o pratelstvi. Nicmene naprosto dokonale zrezirovanej, napsanej a zahranej, hlavne hlavni hrdina je dokonalej. Proste jednoznacne 5*. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Film, který mne fakt dostal... Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky. Erikovi je 16 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout, panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla? ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film to je naprosto skvělej, ale narozdíl od ostatních tady mi to nepřišlo vůbec tak drsný jak tady zazní skoro v každým komentáři, samozřejmě šikana ja v tomhle filmu dotáhnutá skoro až do konce, ale toho slibovanýho násilí se moc nedočkáte, ale když už se to stane, tak takhle realisticky natočený bitky asi hned tak neuvidíte a o to je větší škoda, že jsou tam suma sumárum tak tři a přitom začátek vypadal tak slibně. Herecky to je taky hodně dobře zvládnutý a Andreas Wilson působí v některých momentech fakt hodně tvrdě, ale zážitek z filmu mi trošku pokazily moje trošku odlišný očekávání než co se nakonec z tohohle filmu vyklubalo, ale jinak je to fakt brilantní film ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek! Každým lepším filmem se táhne určitá niť. Ta diváka nutí film dokoukat, udržuje jej v neustálém napětí, jakým směrem se bude děj vyvíjet. Nití tohoto výtečného švédského dramatu o násilí je, kdy už konečně bude moci hlavní hrdina rozkopat držku člověku, který mu činí ze života peklo. A povím vám, že je to neuvěřitelně silný příběh, znamenitá podívaná a nezapomenutelný zážitek! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Linda Zilliacus, představitelka Marji, mluví ve filmu finsky s finským přízvukem. Ve skutečnosti však mluví finsko-švédským přízvukem, což je rodný jazyk všech Švédů narozených ve Finsku. (Spike17)
  • Film je založen na knize Jana Guilloua. Ten navštěvoval stejnou školu a knihu založil částečně na vlastních prožitcích. (HellFire)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama