Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

route60 

všechny recenze uživatele

Tv film Ostrov pokladů je nejlepší zpracováni této předlohy, mladý Christian Bale výborný Charlton Heston a dobrodružná atmosféra filmu dávají základ skvělému filmu, tak si někdy říkam to je opravdu tv film? vždyť hravě strčí do kapsy nechutně drahé rádoby dobrodružné filmy typu Piráti z Karibiku 2,3 a hlavně Harlinovu obludnost Ostrov hrdlořezů. 100% opravdové pirátské zábavy ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší zfilmování Ostrova pokladů, co jsem viděl. Dost věrně se drží předlohy, má nádhernou hudbu od The Chieftains a C. Heston jako Dlouhý Honza je opravdu vtipný, okouzlující a zákeřný darebák, jak si ho našinec představoval. Na to, že se jedná o TV film, je to obdivuhodně zdařilý filmeček. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či zle hľadám, ale filmov o pirátoch je pramálo, ak nerátam okukaných Pirátov z karibiku a aj tie filmy čo sú, sú väčšinou nudné a staré. Toto je jeden z nich. Snímku som si pozrel kvôli mladučkému Christianovi Baleovi, ktorý už vo svojom mladom veku podával slušné výkony, avšak nepamätám si, že by som ho vôbec registroval vo svojom detstve. Snímka je v skutku nudná, možno za pochvalu stojí úvod. Tešil som sa na Christophera Leeho, ktorý tu skoro ani nehral a navyše mal celý film okolo hlavy šatku, pretože bol slepý, takže som ani nevedel že je to on a mohol ho hrať hocikto iný, nie taká superhviezda. Bohužiaľ táto snímka vám ani nespriemni prípadnú upršanú sobotu či nedeľu. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý som si premietala ako decko vo svojej hlave pri čítaní knižky, bol bohužiaľ pre toto hodnotenie akčnejší, napínavejší, strašidelnejší, pestrejší, aj romantickejší.Jednoducho som sa nudila a nezachránila to ani hviezdna posádka.Pozerať to ako rovesníčka Jima, hneď vyrazím s ním, dnes by som ho tuším nepustila z domu... ()

sumidi 

všechny recenze uživatele

"Štastnej ten, kdo padne první ranou!" Heston podává fantastický herecký výkon a housle Chieftains oživují dobrodružství, které mě pokaždé zavede do jiného světa, o kterém v hlouby důše sním. Na filmech jako tenhle jsem vyrůstal a vždy se k nim rád vracím. Má i svoje slabší místa, ale celý je bez efektů a tím spíš vypadá realisticky s atmosférou dobrého pirátského příběhu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno