Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

D28 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý som si premietala ako decko vo svojej hlave pri čítaní knižky, bol bohužiaľ pre toto hodnotenie akčnejší, napínavejší, strašidelnejší, pestrejší, aj romantickejší.Jednoducho som sa nudila a nezachránila to ani hviezdna posádka.Pozerať to ako rovesníčka Jima, hneď vyrazím s ním, dnes by som ho tuším nepustila z domu... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

Reklama

Akana 

všechny recenze uživatele

Sympatické zpracování nestárnoucího námětu. Trocha vlastní invence by neškodila, ale od televizního filmu asi nelze čekat víc. Zajímavé je obsazení (začínající Christian Bale, střelec Charleton Heston, Oliver Reed, Christopher Lee, Julian Glover), ale ani v tomhle směru tu nikdo zrovna nezazářil. Ne příliš nápadité, ale na zpříjemnění odpoledne ideální. Nakonec vůbec nejlepší na celém filmu je parádně stylový hudební doprovod od The Chieftains. 70% ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ááá Jime, hochu, tohle je jeden z těch povedených filmových přepisů Ostrova pokladů. Ať mě hrom bací, černá známka, Kostelničko, tebe se nebojím, Charlton Heston je jako Dlouhý John Silver skvělý! Přitáhněte ráhnovou otěž, barone Trelewney, tohle je teď moje loď. I ostatní herci jsou více než ucházející, toliko škoda, že Ollie Reed vyfasoval jen takový štěk. Samé dukáty! ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné filmy to je moje, nicméně zde jsem si na své úplně nepřišel. Na dobdroužnej film to mělo docela dost nudných pasáží. Prvních půlhodina a pak několik dalších úseků ve filmu. Co je na filmu zajímavé, tak bitva o srub a natočené scény s dělem, dále výkon Hestona a vlastně i Chrise Balea. Ten už jako 16ti letý ucho hrát uměl. Je to takovej průměr no 50% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama