Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

sumidi 

všechny recenze uživatele

"Štastnej ten, kdo padne první ranou!" Heston podává fantastický herecký výkon a housle Chieftains oživují dobrodružství, které mě pokaždé zavede do jiného světa, o kterém v hlouby důše sním. Na filmech jako tenhle jsem vyrůstal a vždy se k nim rád vracím. Má i svoje slabší místa, ale celý je bez efektů a tím spíš vypadá realisticky s atmosférou dobrého pirátského příběhu. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výjimečné zpracování románu od Stevensona. Viděl jsem to nespočetně krát ale vždy si zaručeně vzpomenu na úvodní scénu příchodu piráta do hospody. Tehdy jsem si ani neuvědomoval jaké hvězdy ten film má - Oliver Reed, Charlton Heston, mladý Christian Bale... Při příštím dávání v TV se určitě zase rád podívám. Pro mě jedno z nejlepších pirátských zpracování! 95% ()

Reklama

D28 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý som si premietala ako decko vo svojej hlave pri čítaní knižky, bol bohužiaľ pre toto hodnotenie akčnejší, napínavejší, strašidelnejší, pestrejší, aj romantickejší.Jednoducho som sa nudila a nezachránila to ani hviezdna posádka.Pozerať to ako rovesníčka Jima, hneď vyrazím s ním, dnes by som ho tuším nepustila z domu... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi dětská záležitost tenhle dobrodružný TV film, která mohla fungovat pouze do doby než Johny Depp všem ukázal jak to v Karibiku chodí. Dnes ve stínu všech těch Pirátů z Karibiku tohle jen těžko zaujme... Bohužel...Samozřejmě film byl natočen podle klasiky, kdo by ji neznal a knihu nečetl... Místo mladičkého Balea mne zaujala spíše účast skutečné herecké ikony Ch. Hestona, který si střihl Johna Silvera. Ve svých 67 letech si to po ostrově s bambitkou a šavlí pobíhal celkem svižně a to to nebyl zdaleka jeho poslední film ! Oceňuji tropické lokace i hezkou plachetnici Hispanolu... Dávám za tři dublony z pokladu. * * * ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Sympatické zpracování nestárnoucího námětu. Trocha vlastní invence by neškodila, ale od televizního filmu asi nelze čekat víc. Zajímavé je obsazení (začínající Christian Bale, střelec Charleton Heston, Oliver Reed, Christopher Lee, Julian Glover), ale ani v tomhle směru tu nikdo zrovna nezazářil. Ne příliš nápadité, ale na zpříjemnění odpoledne ideální. Nakonec vůbec nejlepší na celém filmu je parádně stylový hudební doprovod od The Chieftains. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama