Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

sumidi 

všechny recenze uživatele

"Štastnej ten, kdo padne první ranou!" Heston podává fantastický herecký výkon a housle Chieftains oživují dobrodružství, které mě pokaždé zavede do jiného světa, o kterém v hlouby důše sním. Na filmech jako tenhle jsem vyrůstal a vždy se k nim rád vracím. Má i svoje slabší místa, ale celý je bez efektů a tím spíš vypadá realisticky s atmosférou dobrého pirátského příběhu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Prostě ne. Asi bude problém už v předlohovém románu, ale tato již třetí adaptace, jíž jsem viděl, mě ukrutně nudila. Lepší, než ten paskvil z roku 99, který byl úplně šiblý, ale co se týče míry zábavnosti to byl pořád velice zmatečný a nezáživný film. Bale jakožto Jim naprosto bez charismatu na to, že měl tvořit hlavního hrdinu, jehož si měl každý oblíbit. A to samé charisma postrádaly i všechny ostatní postavy, vč. proslulého Silvera. Ne, teď už vím, že kromě povedeného převyprávění v Planetě pokladů, se mi tato klasika nezavděčí asi v žádné formě. ()

Veniss 

všechny recenze uživatele

Knížku, podle které byl natočen film, si s chutí přečtu i dnes jako dospělá. A proto mám poměrně vysoké nároky na filmové zpracování. Takže tahle verze je pro mě jediná, z těch co jsem viděla, která může s předlohou soupeřit o mojí pozornost. Kouzlo příběhu zůstalo zachováno, jestli jsem si někdy představovala, jak má Jim Hawkins vypadat, tak přesně jako Ch.Bale...a navíc Bale ukázal, že v něm dříme znamenitý herec. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama