Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

George Jung je jako filmová postava dokonalý antihrdina. Idiot z principu, co se týče jeho rodiny, jeho dcery zvlášť. Absolutní borec ohledně byznysu a z hlediska lidského odvážný, čestný, kamarádský, naivní, osamělý, paranoidní a nakonec asociální jedinec. Těžce asociální, protože vlastně profituje z prodeje drog. Z filmu pak máte pocit, že sice drogy jsou špatné, ale život chlápka, co na tom trhl majlant je celkem dobrodružná show lemovaná blahobytem i strastí. V momentě, kdy na scénu ležérně vtrhne sám Pablo Escobar, ikona jihoamerického trhu s kokainem, boss, který má na svědomí nejeden život, dostává film skutečné grády. Je to i přes kontroverznost tématu skutečně napínavá podívaná a film se tak stává pro mnohé jedním z těch nej, které kdy viděli. Jistým faktorem líbivosti se nejspíš stává, v jaké etapě života to člověk zhlédne. Jestli v době, kdy experimentuje a koketuje tak s lecjakou látkou posílajíc nejednu mysl kamsi do výšin nechápavého spektra barev a výjevů nebo v době, kdy právě doexperimentoval a v závislosti na rodině a své dceři zvlášť, zastává k této problematice postoj spíše negativní. Nic ale nemění fakt na tom, že partička herců předvedla strhující výkony a to je jen špička ledovce. Z filmového hlediska nyní můžeme pět jen samou chválu. ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je přímo geniální a to rovnou ze dvou hledisek. Jednak je to opravdu úžasně natočený film a nedá se mu vytknout naprosto nic. Herci, vystižení doby, jistá "kokainová dynamika" a "marihuanová pohoda", ale hlavně scénář!! Scénář, který je přesným popisem skutečných událostí. Četl jsem o hlavní postavě tohoto filmu téměř vše, a vše, co o svojí dealerské kariéře ten člověk vypověděl naprosto sedí s filmem. Film se neodklonil ani o milimetr od (údajně) skutečných událostí a přitom byl podán naprosto úžasně emocionálně, zábavně a napínavě. Perfektní film, který se nikdy nestane kultem. U nás málokdo ví, co to je "žít s panem kokainem", na západě to ví téměř každý a proto o tom raději nikdo nemluví ... ;-) Ovšem to s filmem nesouvisí... Jak říkám a píšu, tohle je bombastický film s úžasným Deppem a všemi dalšími herci hned v závěsu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Jedná se o první anglicky mluvený film pro Franku Potente. (ČSFD)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama