Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká noha, jak je přezdívaný neapolský detektiv Rizzo (Bud Spencer) dostává od mladého Araba Omara Hakina informace k novému případu. Profesor Cerullo, který je na stopě největšího objevu dvacátého století je unesen, a je jen na Rizzovi (a samozřejmě jeho věrnému Caputovi (Enzo Cannavale) a malém Bodovi (Baldwyn Dakile)) aby profesora před nenasytností naftových magnátů zachránili, i když je jejich pátrání dovede opět do Afriky ... Já tak nějak nevím - prostě mám Buda Spencera zafixovaného ve dvojce s Terencem Hillem jako ústřední dvojici nejedné komedie, a tyto detektivky mi moc nesedí. Enzo Cannavale jako komediální vložka nesahá Hillovi ani po kotníky, a sám malý Bodo to nezachrání. Jo a ještě jsem si říkal, jak to ten Spencer dělá, že po jakémkoliv souboji (v poušti, při skoku do studny, a tak) má vždy krásnou bílou vyžehlenou košili :) ()

Čiban 

všechny recenze uživatele

Miliónový brouk (v originále Piedone d'Egitto) je italský film z roku 1980 režiséra Stena. Bud Spencer jako inspektor Rizzo se vydává do Egypta osvobodit profesora Cerulla, který objevil živočicha, jenž se vyskytuje všude tam, kde se nachází naleziště ropy. Chce dopadnout drogového mafiána zvaného „Švéd“. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rizzo už zase s malým děckem řeže zločince, tentokrát v Egyptě. Jinak ovšem film nepřichází s ničím, co by už nebylo vidět v předchozích dílech, ukázkový případ nastavované kaše, byť nastavované relativně slušně. Jediné nóvum je postava šíleného profesora, tu však snímek nemá být na co hrdý. Vědci přece nejsou nemožní, směšní a střelení trulanti, ale zábavní, milí a vtipní společníci. Silné **. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale pro mě prostě nejlepší díl celé této série je jednička (Policajt Drábem). Milionový brouk samozřejmě opět potěší změnou prostředí, což přičítám tvůrcům jednotlivých dílů jako velké plus. Alespoň to nebylo jednotvárné. Rizzo (Spencer) si zase procvičil své pěsti a jeho tvrdé direkty si tentokrát velice zblízka prohlédlo několik Arabů. Co se týká jeho společníků, tak ti tu rozhodně nebyli do počtu a i od nich se dočkáme celé řady humorných situací. Bohužel i tentokrát mi tu chyběl více propracovaný příběh a hlavně si nešlo nevšimnout několika (ne)logických kopanců. 60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý a poslední díl série o komisaři Rizzovi konečně našel ten správný recept na dobrodružnou komedii. Exotické prostředí, pár bitek, o humor starající se dvojice Caputo a Bodo, tak akorát spád, praštěný příběh o broukovi co umí vyčuchat naftu a všechno co byste čekali od Egypta. Nechybí plavání v Nilu, krokodýli, beudíni, břišní tanečnice ani vellká bitka v luxusním paláci. Mě se to moc líbilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama