Reklama

Reklama

Za láskou vzhůru

  • Francie Un homme à la hauteur (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Diane (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý chlap otočí. Diane právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud? Asi ne! Jednoho večera Diane zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní a vtipný jako i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diane podlehla kouzlu Alexanderova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (122)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek francouzských filmů, ale tento snímek se zařadil k těm,které jsem si oblíbil. Ústřední dvojici vybrali tvůrci výborně a děj je příjemně pohodový a vcelku lehce plynul a přitom mě po celou dobu bavil. Zklamala mě jen závěrečná pasáž, kdyby z ní tvůrci alespoň dokázali vynechat ten padák, ale takhle pro mě příběh málem zavraždili. Ještě, že mě tak nadchli kritikou stupidů, kteří žijí jen podle předsudků a neustále fňukají nad tím, co si o nich ostatní pomyslí. Takový postoj jsem nikdy nechápal, proč by mě mělo zajímat, co si o mně myslí někdo, koho neznám, nebo na kom mi nezáleží? Každý ať si o mně myslí a říká, co chce, lidi, od kterých by to mohlo bolet, dokážu spočítat na prstech jedné ruky. A právě proto se mi film tak líbil. Kdyby se v závěru tolik netlačilo na pilu, udělil bych klidně plný počet. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr romantický film, alebo ešte lepšie vzťahová oddychovka, ako romantická komédia. Lenže tvorcovia preto, aby mali dať čo do traileru, nacpali do filmu niekoľko absolútne zbytočných akčno-groteskných situácií a tak trochu urážajú cieľového diváka. Ten je podľa mňa niekto v strednom veku, čo si už niečo odžil a bude chápať dilemy postáv. Medzi protagonistami to celkom iskrí a nie je dôvod Diane neveriť, že podľahla kúzlu chlapa vysokého 136 cm. Skoky padákom tu majú funkciu podobnú ako balón v známych českých filmoch, môžeme ich totiž chápať ako metaforu toho, čoho sme svedkami a nejedná sa iba o lacnú akčnú vsuvku. Na rozdiel trebárs od kvázi vtipného priblblého šoférovania hrdinkinej matky. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nádherně napsaná komedie, u které se nemůžete přestat smát. Když jsem se podívala na název a přečetla si obsah, napadaly mne různé věci, jenže tohle by mě ani za mák nenapadlo. Z tohoto filmu mám hodně dobrý pocit, vlastně se mi víc než líbí a rozhodně mu nemám co vytknout, mohu jej jedině pochválit a děj? No, vzhledem k tomu, že jeden musí za láskou dolů, jeden nahoru a oba se setkají v půli cesty, mi tenhle film připadá hodně velký a tvůrce mi nezbývá než pochválit, protože tenhle film byl, alespoň dle mého názoru, naprostou jedničkou se skvělým nápadem, výbornými herci a s úžasnou podívanou, která jen tak neomrzí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle se Francouzům povedlo. Velmi příjemná romantická komedie o tom, jak se Diane zamiluje do „trpaslíka“. Film nám ukázal, jak je těžké chodit s člověkem tak malého vzrůstu. Zároveň bylo ve filmu i dostatek vtipných situací. Virginie Efira (Diane) a Jean Dujardin (Alexandre) zahráli na jedničku, jejich postavy byly velmi milé, příjemné a sympatické. Alexandra obdivuji, jak se s tím dokázal vyrovnat. A charakter Diane byl úžasný, byla velice milá a zároveň si na nic nehrála a prostě vyjádřila vždy své pocity. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu som prišla na to, že som asi hrozný človek, lebo mne by tých 40 cm chýbalo. Na moju obhajobu ale, ja by som to stopla hneď, po tej káve. Ale zase chápem Diane, pretože Alexander bol naozaj skvelý muž po všetkých stránkach a ešte aj ohromný fešák. Film to bol taký typický romantický, ústredná dvojica sympatická, takže sa na nich dobre pozeralo a tá francúzština tomu dala šarm. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pro to, aby byl Jean Dujardin (Alexandre) trpaslíkem (ve filmu mu bylo ubráno více než 40 cm z jeho výšky), bylo zapotřebí nejen speciálních efektů v postprodukci (digitálních úprav etc.), ale také přímo na place, kde bylo třeba prostředí propozičně přizpůsobit. V některých scénách Dujardin klečel na kolenou nebo stál dále od kamery. Jinde pomohly zvětšené kulisy. (julie_mie)

Reklama

Reklama