Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Psema 

všechny recenze uživatele

Do nebe volající kravina, kterou z duše nenávidím hned za několik věcí. 1) seriálový pardál Carson není schopný odpoutat se od laciného vzezření a starší ST filmy vypadají kolikrát dražší než celá tahle zbytečnost, 2) nikdo krom Stewarta nesahá původní posádce ani po kotníky, 3) zápletka by těžko vystačila i na čtyřicetiminutovou epizodu a tady je roztažená na dvě hodiny (!), 4) zoufale nenapínavé finále, odehrávající se někde v kamenolomu, je vzhledem k tomu, co se v něm stane, k pláči, 5) mizerně napsané setkání Kirka s Picardem a vůbec začlenění Kirka do děje, které je vyloženě na nakopání do zadnice, a 6) úděsně infantilní humor v podání Data. Nebýt nostalgického úvodu, šel bych na odpad! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po shlédnutí dvou filmů s původní posádkou mě už trošku omrzela, a proto jsem chtěl změnu a tak jsem si pustil první film s posádkou Jean-Luc Pickarda. Je to rozhodně zpestření a třeba mě překvapila účast Whoopi Goldberg ve vážné roli, v které jsem ji snad ještě neviděl. Záporňák je taky zdařilý a tentokrát jako správný závislák touží po své droze a je schopný pro to udělat vše. Občas to vtipně oživuje přehnaně emocionálně laděný android Dat. Ale jinak je to stále standardní Star Trek příběh se svými klady i zápory, tak to na čtyři hvězdičky u mě nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmové setkání dvou ikonických kapitánů Enterprise asi nemohlo dopadnout o mnoho lépe. Stejně jako ostatním nadprůměrným ST filmům (1, 4, 6, 8, 10) ani tomuto nechybí dobrá zápletka (způsob, kterým tvůrci ono zásadní setkání umožnili, se mi dost líbil), slušné tempo, solidní herecké výkony (obsazení McDowella byla trefa do černého - jeho postava je opravdu dobře motivovaná a on se na ni skvěle hodí), silné scény (úvod, souboj s Klingonskou lodí a to, co mu následuje, napínavé a dojemné finále) a celkem zde fungují i emoce (Picardova traumata, společné scény Kirka a Picarda). Zkrátka dobrodružná sci-fi, která je zábavná i poměrně chytrá. Ovšem co ve světě Star Treku pohledává Whoopi Goldberg, to mi hlava vážně nebere... ;-) 70 - 80 % ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to dost nic moc, ale nikde jinde nemáte možnost vidět najednou oba dva největší kapitány vesmírné budoucnosti (nepočítaje Zappa Brannigana) bok po boku v akci. To převáží i plytkost zápletky a s notnou dávkou tolerance i trapného Data. Musím ještě reagovat a navázat na komentář uživatele berg.12. Bergu, důvod, proč mám tak rád sci-fi, je to sci a i fi, fi bez sci je jako comics bez obrázků...pak už je to totiž úplně jiný žánr. Ale máš pravdu, že Star Trek je jedinečný fenomén. Naprostá většina sci-fi (a z těch umělecky uznávaných skoro úplně všechny) varuje před technologiemi, budoucností, jsou to antiutopie, reagují na problémy dneška i dnů příštích. Upřímně je to další důvod, proč si science fiction tak vážím, protože je to velmi potřebná věc. Star Trek je ale jiný. On se z pokroku raduje, je to jedna z mála pravých utopií a proto mu jsem schopen občas i odpustit to, že vybuchující hvězda zasáhne jednu ze svých planet 3 vteřiny po zážehu, nehledě na rychlost světla....je to prostě Star Trek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno