Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

Aargh 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších splatterů. Všechno je výrazně přehnané - kam by normální filmař dal jednu mrtvolu, tam tvůrci Leatherface dali hromadu mrtvol a kostí a zasypali vnitřnostmi. Atmosféra je velmi "monstrózní" a v některých částech filmu by se dala krájet. Přesto na vás prostřednictvím četných vtípků autoři pomrkávají, že to všechno není myšleno úplně vážně. Pochvalu zasluhuje také dobře zpracované úvodní titulky s hudebním doprovodem, který mi ještě dlouho visel v hlavě. Doporučuju. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je volným pokračováním obou svých předchůdců a přestože má blíže k jedničce, najdeme v něm i několik humorných pasáží – potažmo pokusů o černý humor. Jak vidno, scénárista si však příliš hlavu nelámal nad tím, co nám přinesli jeho předchůdci a vydal se vlastní cestou. Zvláště pak v nových členech této zvrácené rodinky, o kterých v předchozích dílech nebylo ani zmínky. Kde se tam vzali? Jak to že jsme o nich dosud neměli ani tušení? Raději o tom nepřemýšlet. Přece jenom někteří z nich byli docela zábavní a pro tento film i nezbytní. Zvláště když pobíhající Leatherface na všechno sám stačit nemohl. Ale i tak chlapec zřejmě používal teleport, protože jak jinak si vysvětlit jeho rychlé přesuny v močálech…To už ale nechám na posouzení každého z vás. Nicméně jeho nová hračka s nápisem „Pila je rodina“ byla vážně skvostná. Sice zde už nebyla zas až tak moc cítit ona syrovost jedničky, ale pořád se tento díl mohl opřít o slušnou atmosféru a nechyběla ani potřebná dávka napětí. Především pak v prostřední části filmu. Navíc tentokrát nebude chybět ani tak toužebně očekávané gore a několik lehce zvrácených scén. Nebylo to sice žádné galapředstavení morbidností/bizarností, ale slabší kousky i tak mohou odcházet značně znechuceni.60% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

První Masakr, co jsem viděl, a tehdy v pubertě jsem z toho byl nadšenej, protože to mělo atmosféru, bylo to napínavý, drsný i děsivý - dost na mě udělala dojem hrdinka přibitá za ruce k židli. Dneska mi první polovina přijde pořád fajn, ale blábolení úchylné rodinky v baráku a finále už jsou mi dost ukradené. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přijde už celkem zbytečný na svou dobu, ostatně jak je vidět i v současnosti, dvakrát úplně stačilo. Leatherface zde sice získává oproti minulému dílu zpět svou "tvář", ale ve výsledku nejde o nic jiného než o průměrnou naháněčku po lese. Zachraňují to aspoň slušní herci, takže na podívání OK, pro fandy LF povinnost bez jakékoli urážky. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je třetí díl, navíc hororový série, tak to je kvalitní podívaná. Leatherface opět pobíhá všude s motorovkou, navíc v průběhu filmu vyfasuje úžasnou pochromovanou motorovku s asi metrovou pilou a že se s ní umí junior slušně ohánět, to je snad jasný, ale bohužel tu zařvou všeho všudy jen 2 lidi, když teda nepočítám jedno záhadný obživnutí, což je jak na Leatherface, tak zejména na celej film hodně velká slabota, ale celkem slušně to vynahrazujou temný lesy a křupanská rodinka hladovejch lidožroutů v čele s Viggem, kterej tu je ale více méně zbytečnej a vlastně se sem ani nehodí. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Trailer k filmu bol spravený ešte skôr ako mal film režiséra a začali práce na natáčaní. (beso74)
  • Původně měl být film uveden 3. listopadu 1989, ale premiéra byla nakonec odložena na leden následujícího roku. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama