Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

choze 

všechny recenze uživatele

První Masakr, co jsem viděl, a tehdy v pubertě jsem z toho byl nadšenej, protože to mělo atmosféru, bylo to napínavý, drsný i děsivý - dost na mě udělala dojem hrdinka přibitá za ruce k židli. Dneska mi první polovina přijde pořád fajn, ale blábolení úchylné rodinky v baráku a finále už jsou mi dost ukradené. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

No tak konečně jsem si aspoň trošku spravil chuť po otřesné dvojce. Obětí není sice moc, ale je to udělané tak šikovně, že na pořádný masakr ani není čas... ale rozhodně je pořád se na co koukat, takže pocit, že by mě to nudilo jsem ani jednou neměl. Atmosféru to taky má - teda aspoň ze začátku, ke konci už to není ono, ale rozhodně lepší než druhý díl, už jen pro to, že Leatherface v něm nevystupuje jako šikanovaný úchyl a má u svých příbuzných větší respekt. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jednička má dokonalou hororovou atmosféru a dvojka je úchylná a vtipná jízda, zatímco toto se potácí někde mezi. Ze "starých" Texaských masakrů je tento můj nejméně oblíbený. Ze začátku, když se zatím ještě jedná o nahánění jednoho mladého páru v autě, to vypadá na slušnou zábavu, ale v momentě kdy jde skutečně do tuhého se napětí poněkud vytrácí a značně se ubere na tempu. Leatherfaceova rodinka pro mě pak byla asi největším zklamáním. Viggo Mortensen mi přišel přímo úděsný a i další členové rodiny na mě nepůsobili tak, jak v předchozích filmech. Už to prostě není ono... P.S.: Ta pochromovaná supermotorovka, kterou Leatherface dostal, je dokonalá! Už vím, co chci k Vánocům:). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před mnoha, mnoha lety mé první setkání s texaským masakrem, o němž jsem si myslel, že TOHLE je TEN bájný a legendární Texaský Masakr Motorovou Pilou. Nebyl, ale přesto se mi tenhle líbí a rozhodně zůstává druhým nejlepším kouskem celé série. Je to krátké, svižné, akční, bez hluchých a nudných míst, má to atmosféru a rodinka je náležitě úchylná a skvěle zahraná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa to ani len nesnažilo vyťažiť z toho čo predpokladám, že divák u tohto hororového subžánru najviac očakáva - solídne spracované gore. Neznášam, keď sa kamera v kľúčovom momente odvracia, a toho tu bolo neúrekom, aj keď netvrdím, že to tak bolo stále. Takže kvalitne odvedenej hororovej a maskérskej práce sa tu divák nedočká. Na druhú stranu ma ale potešila šialenosť niektorých situácií a slušne odohrané charaktery, najmä u tých záporných postavičiek. Bol som hlavne zvedavý na účinkovanie Vigga Mortensena, a veruže som nebol sklamaný. Aj vďaka nemu aspoň ten priemer. 60/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Režisér Jeff Burr chcel film natočiť v Texase (na 16mm film), podobne ako tomu bolo v prípade originálu. Producenti však tento nápad zamietli, pretože už mali na účely natáčania postavený dom v Kalifornii. (beso74)
  • Trailer k filmu bol spravený ešte skôr ako mal film režiséra a začali práce na natáčaní. (beso74)
  • Natáčení filmu začalo v srpnu 1989 a skončilo v září téhož roku. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama