Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

freddy 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem teenage komedii s místy trochu zvláštním humorem. A nezklamal jsem se. Ten film mi dal přesně to, co jsem od něj očekával, a k tomu ještě scény, při kterých jsem se smál na celé kolo. Některé nápady byly velmi originální (hlavní hrdina jako nově zvolený papež, souboj lidských robotů, hooligans Manchesteru United - no řekněte, ve které teenage komedii narazíte na hooligans?) a neotřelé. Velmi mne dostalo přiblížení Bratislavy (suprová scéna s Miroslavem Táborským, který si chce za niklák koupit hotel nebo pes na ulici, jež drží v ruce lidskou ruku) a vůbec celá komedie měla to, co očekávám od nenáročné zábavy. Zklamaný jsem nebyl, ale na pět hvězdiček to u mne nebylo ani omylem (film by musel být kvalitní, musel by mít nějakou uměleckou a výpovědní hodnotu, měl by být aspoň trochu reálný a měl by se opírat o perfektní režii, brilantní scénář a grandiózní herecké výkony). Na čtyři hvězdičky to u mne také nebylo (i když se to k nim blížilo, na druhou stranu, mám-li porovnat s komedií Orange County, kterou jsem hodnotil včera, chyběly tam vytříbené charaktery a osobnost, kterou byl v Orange County Jack Black). Takže výsledek je tři hvězdičky, i když celkově to vidím na 70%. Třeba až to uvidím podruhé, tak svůj názor změním, nyní to však vidím na lepší tři hvězdičky, ale rozhodně mne tato teenage komedie nezklamala... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No měl jsem původně docela pochybnosti. Režisér nikdy nic jinýho nenatočil, navíc v tom hraje Jákl (ten se ve filmu mihne asi tak na 10 vteřin)... Čekal jsem prostě všechno možný, ale spíš jsem čekal kravinu. Jenže ten film je naprostej úlet od samýho začátku až do konce. Vinnie Jones jako hooligan, návštěva Amsterodamu, sado-maso salón, holandská pekárna a koláčky, buzerant ve vlaku, "Bratislava", malej německej fakan s namalovanym knírkem, co chodí po pokoji a heiluje, soulož v kostele, no prostě mazec! A navíc tu němku hraje Jessica Böhrs, což je zpěvačka z Novaspace a ukáže ve filmu kozy. Dodávám, že jsem v průběhu filmu vychlastal několik lahváčů a pod vlivem obvykle hodnotim filmy trochu líp... A zejtra si koupim další pivo a podívám se na to znovu. P.S. Při druhym zkouknutí jsem si uvědomil, že asi tvůrci hledali insipraci ve filmu Bláznivá dovolená v Evropě. Tam taky cesta začíná v Londýně, pokračuje v Paříži, pak je Německo a nakonec je Řím. A je tam i stejnej song (akorát netušim, jak se jmenuje). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Evropa je veliká jako Eastwood Mall. Můžeme jít odtamtud do Berlína pěšky." Americké představy o zemi zvané Evropa mě vždycky bavily, takže cesta pěškobusem z Londýna do Berlína mi zavoněla zábavou. Proto jsem se Scottovou partou popařil s cholerickými ultras Manchesteru United, v Paříži jsem se zúčastnil ninja souboje s robotem, napapal jsem se zelených koláčků v Amsterdamu, za 1,83 USD jsme si královsky užili v jedinečném squatu zvaném Bratislava, potkal jsem nadšeného dětského obdivovatele Hitlera v Berlíně a o zvolení nového papežem bych snad raději pomlčel. A žádný sex nebyl. Určitě nebyl. Protože mi z hlavy vypadlo to záchranné heslo. Jak to jen bylo? Fuggaenkdechicebolsen nebo snad Fluggen-kliggin-kien? To je jedno, protože když budu na tuto cestu pozván ještě jednou, tak si čas najdu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka teenagerska komedie a v tomhle zanru patri Eurotrip k tem lepsim. Navic taky prekvapi, ze je ve filmu spousta nadavek a nahoty a zaroven potesi, ze tu nejsou zadny nechutnosti a vetsina forku, i kdyz stupidnich, je fakt vtipna. Herci jsou v pohode, nic extra, ale staci to, ale jednoznacne nejlepsi je Vinnie Jones, sceny s hooligans nemaj chybu. Navic diky castemu meneni mista deje, narezovy hudbe, hodne dobrejm napadum spojenejm z ruznejma castma Evropy (kdy se jednak neco o statech dozvime, ale hlavne jsou vyuzity typicky znaky te ktere zeme) a kratky delce film ani na okamzik nenudi a je to neskutecne vtipna jizda. Par hluchejch momentu se tu sice najde, ale to je detail. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec davam 4*, ale to nic nemeni na to, ze jsem se skvele bavil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Film mal až troch režisérov. Zaujímavé je, že ani jeden z nich nenatočil mimo Eurotripu žiaden celovečerný film. (ywo666)

Reklama

Reklama