Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená, ba přímo skvělá a hodně milá komedie s jedním z nejoriginálnějších komediálních námětů co jsem kdy viděl. Ze začátku jsem si myslel, že se bude jednat spíše o lehce hloupou a nikterak zajímavou situační ''komedii'', ale opak se stal pravdou. Skvělých scén je tam opravdu HROMADA, to se musí tvůrcům nechat, protože dokázali dát dohromady jednu vtipnou scénu za druhou a já se u všech tlemil od ucha k uchu. Pěkná kombinace akce a odlehčenějších scén je výborná a duo Pryor a Wilder jsou úžasní. Skvělý snímek. 5/5 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vaty je v tomhle filmu tolik, že na poctivé komediální gagy ani nezbylo moc místa. Spíše se tu řetězí scény na pokraji trapnosti. Typická mainstreamová hollywoodská produkce 80. let... (Jediným výrazně povedeným prvkem je metaforický název, ke kterému by se ovšem slušelo natočit docela jiný film...) Podobné filmy: Blázni ve vězení, Critical Condition ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Slušná zábava. Skvelé herecké duo, všade prítomný humor ktorý síce po čase upadne do stereotypu a ukazujú sa neskôr v podstate len situácie medzi hluchým a slepým ale nevadí mi to, bavilo ma to ale keby tu bolo viacej humoru bol by som aj pridal o jednu hviezdu viac, ale obzvlášt v druhej polovici a pri zakončení filmu mi prišla kvaltia filmu o niečo klesla, ale celkovo ide je to veľmi dobrá komédia. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl poprvé asi v roce 1993 a pamatuji si, že mě velice bavila, dnes jsem si ji pustil a čekal jsem značné zklamání, ale s naprostým klidem ponechávám původní čtyři hvězdičky, protože jsem se stále dobře bavil, i když je fakt, že si zub času trochu zahlodal. Téma filmu je skvělé, nikdo mi z něj nevystříhal Kevina Spaceyho, Joan Severance byla potěchou pro oko a závěrečný souboj slepců vytvořil slušný nápor na bránici. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)
  • Časť filmu sa odohárva v hotelovom komplexe nazvanom The Great Gorge Resort. V skutočnosti však ide o Great Gorge Playboy Club, ktorý patril Hughovi Hefnerovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama