Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Fuj! Berúc na vedomie len žarty, tak film má slabé tri *..ale tu sa akosi nemôžete stotožniť s hlavným hrdinom. Má nemorálne zásady..teda s výnimkou černocha..ale hrdina vo filme je kolektívny, teda slepý a hluchý zároveň. Hluchý sa však v scéne s nahou ženou ukazuje ako úchyl. Neviem, čo vo filme takáto, pre niekoho možno malá, nechutnosť robí, ale rozhodne zruinovala finálny dojem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší místa tam sice byla, ale neotrávila mě - bral jsem je jako takové nádechy mezi k popukání vtipnými scénami. Kromě fotografování na policejní stanici jsem se mohl zbláznit třeba když Gene Wilder "v tichosti" pronikal do skleníku, to se opravdu musí vidět. V neposlední řadě se mi líbilo, že si film nedělal legraci z nevidomých ani z neslyšících, ale že zároveň ani nebyl přespříliš opatrný - zkrátka znal správnou míru. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

On ten námět není špatný. Myšlenka je dobrá, ale provedení je hrozné, ve zvuku se napřed ozvou rány a pak teprve dopadne pěst a to ještě tak, že je až příliš jasně vidět, že jde pouze o předstírání nějaké rvačky a takových momentů je tam víc, ty vtípky jsou naivní a hlavně amatérsky udělané a to jak zkušenou vražedkyni dostane trikem s rukou v kapse u kalhot a přitom by tam neukryl ani zcela miniaturní derringer, to bylo naivní až to bolelo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Nevidím zlo, neslyším zlo." Ideální heslo pro kteréhokoli z našich korytářů do příštích voleb. Takového bych snad i volil, protože by aspoň nekecal. Jinak u filmu jsem se pobavil ještě líp než při svornosti tří sociálních mušketýrů v duchu hesla "jeden na všechny, všichni na jednoho" ohledně problematiky tajných schůzek s prezidentem, což je pro Arthura Hillera poklona až k zemi, protože takovou prču jen tak něco nepřekoná. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

"...je to tvůj brouk v hlavě, jako kdyby ses chtěl změnit v bělocha!" - "Copak nejsem bílej??????" Vím, že jsem někdy dlouho zpátky viděl kus tohodle filmu a bylo mi nějaký divný, proč se ti dva nemůžou pořádně domluvit, dokud mi nedošlo, jaký mají poruchy. Po letech jsem si název tohodle filmu vygůglil, sosnul a těšil se na příjemnou komedii, což se ve finále potvrdilo. Děsně mě zajímalo, jak bude vypadat buddy komedie s až neuvěřitelně jednoduchou krimi zápletkou, kde bude jeden hluchej a druhej slepej. A fakt můžu říct, že to bylo příjemnejch sto minut. Sice fórky nejsou kolikrát ani moc drsný, ale má to príma momenty a zábavnou formu komunikace mezi těma dvěma. Možná bych tam akorát přidal občas záběry z první osoby, abychom se líp vtáhli do děje, ale netuším, jak by tahle inovace vypadala na obrazovce. :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Kevin Spacey (Kirgo) má vo filme vyčnievajúcu cystu na ľavom líci. Nejedná sa o špecifikum jeho postavy, ale skutočnú cystu, ktorú mu neskôr lekári odstránili chirurgickým zákrokom. (m.a.t.o.)
  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama